21
jan
'14

Rotondes voorzien van duizenden bloembollen voor een mooi voorjaar.

Gisteren en vandaag zijn in het midden van twee rotondes op de 's Gravendamseweg (Gravendam, Kerkstraat) duizenden bloembollen geplant. Aad van Ruiten had zich de afgelopen tijd daar sterk voor gemaakt. Dit kostte wel enige moeite voordat hij toestemming kreeg van de provincie...

Zuid-Holland (eigenaar van de weg) en de gemeente Noordwijkerhout, deze ambtelijke molens werken helaas niet zo snel, aldus Aad. Uiteindelijk ging het er om spannen want de tijd om nog te kunnen planten was bijna verstreken.

Maar Aad wilde een mooi aanzien als men komend voorjaar Noordwijkerhout binnenrijdt en nam daarom contact op met burgemeester Goedhart. De burgemeester sprak zijn contacten aan bij de provincie Zuid Holland en uiteindelijk konden deze week toch nog op tijd de bollen geplant worden. De duizenden bloembollen zijn geschonken door de bollenkweker Jac. Uittenbogaard en geplant door A. Geerlings Loonbedrijf & Machineverhuur uit Noordwijkerhout (net als bij de Witte Kerk). Vele duizenden bloembollen zijn nu aangeplant bij de Witte Kerk en bij de rotondes, Noordwijkerhout "Hart van de Bollenstreek" krijgt met deze kleurrijke initiatieven steeds meer inhoud.