Datum: 18-04-2021 - 12:57
13
jan
'14

Groep 8A en 8B Victorschool samen naar liveopname van Zapplive! (verslag + foto's)

Donderdag 9 januari zijn beide groepen 8 om 14.30 uur met de bus naar Hilversum vertrokken. Ieder groep had zijn eigen spandoek gemaakt. Het samen meemaken, maar ook een sportieve onderlinge strijd maakten dit alles tot een onvergetelijk happening voor de kinderen...

Groep 8A gekleed in het bekende groene Victorschoolshirt, de klas van juf Mariska in het blauw. Keurig op tijd kwamen we aan en konden de jassen worden opgehangen. Zenuwachtig wachten op verdere informatie. Zapplive had limonade, koffie en thee  voor ons klaargezet.

Alles moest live en dat betekent natuurlijk in één keer goed. Niet zwaaien in de camera’s, niet kijken op de monitor. Jaap, de regisseur van het programma, begeleidde ons achter de camera’s. Leuk om te zien hoeveel mensen er achter de schermen met een opname bezig zijn.

De centrale gast in het programma was niemand minder dan Arie Boomsma. In het nieuwe televisieprogramma 'Hij is een Zij' volgt Arie Boomsma zes mensen die het gevoel hebben dat ze in het verkeerde lichaam zijn geboren. Alle kinderen luisterden aandachtig naar zijn verhaal. Voor de opnamedatum hadden we in de klas het thema transgender besproken en de eerste aflevering bekeken. In beide groepen werd zeer serieus gediscussieerd.

Ook de jongste Olympiër van het jaar kwam langs! Chris is 15 jaar en gaat nu al naar de Paralympics. Chris doet mee aan het onderdeel boardercross. Maar hoe bereid je je nou voor op zo'n groot evenement? Chris kwam het ons allemaal vertellen!

Daarna deden we de Zappquiz. Twee leerlingen uit elke groep mochten een aantal vragen beantwoorden. Voor groep 8A waren dit Marijn en Jan, voor groep 8B Margaretha en Emma. Niet alleen een wedstrijd tussen twee groepen, maar ook tussen de jongens en de meisjes. Juf Mariska en meester Hans mochten plaats nemen op een kruk, met boven hen een emmer smurrie.

De meisjes waren net iets sneller met drukken, waardoor uiteindelijk meester Hans lachend en waardig de emmer troep aanvaardde. Een voltreffer. De NCRV zorgde verder achter de schermen dat hij zich keurig (in badjas) naar de douche kon begeven. Daarna was het de beurt aan Rowdy. Tijdens de kerstvakantie is hij Nederlands kampioen Freestyle voetbal geworden! Rowdy kwam alles hierover vertellen. En natuurlijk liet hij zien hoe goed hij was.

In Den Bosch is er iets heel bijzonders ontdekt... Een prehistorisch jachtkamp van de Neanderthalers.  Stadsarcheoloog Stefan kwam ons alles vertellen over deze zeldzame vondst. De musicale afsluiter was voor Laura. Twee weken geleden is er weer een nieuw seizoen The Voice Kids begonnen. Vorig jaar won Laura de super spannende finale van The Voice Kids. Hoe vond ze het mee te doen? En heeft ze nog tips voor de nieuwe deelnemers van The Voice Kids? Laura gaf antwoord op al deze vragen. Maar ook heeft ze voor ons haar nieuwe single I Gotta Have You gezongen!

Van de klassen werd nog een groepsfoto gemaakt met alle gasten, als leuke tastbare herinnering aan deze dag. Om 18.30 uur vertrokken we weer richting Noordwijkerhout en kon de boterham worden genuttigd. De spanning was er af en dat was wel te merken. We kunnen terugkijken op een geweldige dag. Ook de NCRV was zeer tevreden over het gedrag van onze kinderen en de aanpak van onze school in het algemeen. Aan ons werd dan ook gevraag of de NCRV ons op een lijst van scholen mocht plaatsen, die nogmaals gevraagd worden om bij de opnames aanwezig te zijn. Een mooi compliment.

Je kunt de uitzending hier nogmaals (quiz 18:45min.) bekijken, klik hier.

 

Foto's PR