Datum: 08-08-2022 - 23:53
12
jan
'14

Duizendpoot Floor Vink erelid bij afscheid van Oranjevereniging.

Het moest er een keer van komen, de regeltjes hebben er voor gezorgd dat hij er officieel een keer mee moet stoppen. Duizendpoot Floor Vink heeft de mooie leeftijd van 70 behaald, maar hij heeft eigenlijk nog helemaal geen zin om te stoppen. Floor Vink een man van onschatbare waarde voor...

het verenigingsleven van ons dorp maar ook van zijn Noordwijkerhout. Gelukkig is Floor na dit afscheid nog niet verloren voor de gemeenschap, maar alleen wat meer op de achtergrond. Zaterdagavond werd er toch officieel afscheid genomen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Voor al zijn werk voor deze belangrijke vereniging van Noordwijkerhout, kreeg Floor uit handen van de net koninklijk onderscheiden Liesbeth Vreeken-Laros, het erelidmaatschap van de Oranjevereniging opgespeld.

Een verrassende gast was speciaal voor Floor weer even naar Noordwijkerhout teruggekeerd. Oud-burgemeester Han Polman en nu Commissaris van de Koning in Zeeland, wilde graag nog wat woorden aan Floor richten. Hij roemde de inzet van Floor voor het verenigingsleven van Noordwijkerhout en de leerzame ervaringen die hij als burgemeester van Noordwijkerhout opdeed van dit soort echte verenigingsmensen, deze heeft hij meegenomen naar zijn werk als burgemeester van Bergen op Zoom en nu als Commissaris in Zeeland. Hij bedankte Floor daarvoor en gaf Floor een prachtig fotoboek van Zeeland.

Oranjevereniging-voorzitter Jack Wijnands gaf in zijn speech aan wat Floor Vink in al die jaren voor Noordwijkerhout en het verenigingsleven betekend heeft.

Beste Floor,
en familie Vink (zijn vrouw Thea, (klein)kinderen), wat geweldig dat jullie hier ook kunnen zijn om het uitzwaaien compleet te maken. We moeten tenslotte zeker weten dat het afgelopen is als bestuurslid, maar we moeten ook zeker weten dat Floor doorgaat als erelid en zoals Floor gelukkig de laatste tijd lachend aangaf, ik ben beschikbaar en ik hoor wel wat ik kan doen voor de Oranjevereniging.

Een paar woorden van dank en waardering voor al jouw inzet voor onze Oranjevereniging en de gemeenschap van Noordwijkerhout. Ik dacht eerst we doen een petje op en petje af, dat symboliseert jouw rijke verenigingsleven. Ik noem de Kaninefaaten-cap, de OV hoge hoed, de wielerronde-pet, de mozaïek-pet, de Nens en nu BO-pet, de NOV-pet, het toeristisch-platform-pet, de corso-pet en ga zo maar door. Toch maar niet gedaan want er is maar één pet en die past ons allemaal en dat is de pet van een echt verenigingsmens en dat is Floor Vink.

Nooit te beroerd om iets aan te pakken en altijd handenwrijvend om met zeer luide stem het verslag van bv de motorcross doen. Zeer luid en duidelijk en het hoofd fier omhoog. Ik kreeg van jou de vergaderhamer toen ik het voorzitterschap nu 3 jaar geleden van je over mocht nemen. Een geducht instrument om de club weer in het gareel te krijgen. Ik waardeer enorm dat je mij nooit in de weg hebt gelopen als oud voorzitter, het was de buitenwereld heel snel helder dat er sprake was van een voorzitterswissel.

Burgemeester Goedhart gaf mij nog wel de schuld van mijn eerste kermis waar de regen met bakken uit de hemel kwam, maar zie na een paar jaar heb ik dat fenomeen toch ook onder de knie maar nu zal het verwijt wel weer zijn dat het te warm was. Kortom het is altijd wat.

We hebben vanavond vele prenten en OV zaken uit de oude doos kunnen bekijken en allemaal heel waardevol, we kijken ook vooruit en dat vooruit kijken willen we nog heel graag met jou blijven doen. Floor dank je wel voor je vele Oranjeverenigingsuren en energie en op naar de motorcross van dit najaar.

Beste Floor, we gaan afsluiten. Ook voor jou geldt dat jou afscheid geen definitieve is, we mogen nog veelvuldig gebruik maken van je kennis en kunde. Naast de dinerbon en voor Thea een bos bloemen, wil ik je als klap op de vuurpijl vragen het vuurwerk als afsluiting van vele mooie kermissen aan te steken, zoals we dat op de donderdag van de kermis al jaren gewend zijn en daarmee deze avond af te sluiten.

Hulde voor verenigingsman pur sang Floor Vink.

Oranjevereniging-voorzitter Jack Wijnands

Foto's redactie BON