Datum: 14-07-2020 - 18:03
11
jan
'14

Nominatie "De Sterkste Schakel" voor Noordwijkerhouts bedrijf C.J. Duivenvoorde.

Het Noordwijkerhoutse bedrijf C.J. Duivenvoorde Grond-, Weg- en Waterwerken (industrieterrein Delfweg), nam onlangs de award voor een nominatie voor De Sterkte Schakel in ontvangst. “Voor ons kon het niet op een beter moment komen. We hebben ons de afgelopen jaren een hoop...

nieuwe techniek eigen gemaakt en het is nu de tijd om dat breder in de markt zetten. Deze nominatie geeft daar op eigen wijze richting aan”, aldus een supertrotse algemeen directeur Leonoor van den Burg – Duivenvoorde. (Nominatie in de sector: Bouw, Installatie & Techniek)

De Sterkste Schakel is de Rijnlandse ondernemingsprijs. Eenmaal per jaar ontvangt de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland deze prestigieuze prijs. Andere nominaties in verschillende sectoren voor Noordwijkerhoutse bedrijven zijn PWA Computers (sector Kantoor & Automatisering), Bloembinderij Van Duyvenbode (sector detailhandel).

C.J. Duivenvoorde is een internationaal bedrijf
met klanten in Nederland, België, Duitsland en Engeland. In het familiebedrijf staat sinds kort de derde generatie aan het roer. Leonoor: “Elke generatie heeft zijn vernieuwingen gehad. Opa is de grondlegger van het bedrijf wat in 1946 is opgericht. Hij is begonnen met het bouwen van een machine om bollengrond om te spuiten. Daarna heeft hij de slapte in de markt opgevangen met het egaliseren van wegen in Leiden en omstreken. Op een gegeven moment hield dat werk op en is mijn vader met zijn broer over de grens gaan kijken naar de grotere zandwinprojecten. Het is de rode draad in onze bedrijfshistorie: met de huidige techniek een nieuwe weg inslaan wat enerzijds in het verlengde ligt van wat je al deed en anderzijds toch nieuw is.”

Ultiem voorbeeld
Voor de derde generatie, is een project in Leiderdorp een belangrijke stap geweest. Hier mocht, C.J. Duivenvoorde een deel van het grondwerk voor de vernieuwde A4 verrichten. Door de technische nauwkeurigheid en een krappe planning was dit project een behoorlijke uitdaging. “Als je het hebt over klant- en servicegerichtheid en inventiviteit dan was dit project het ultieme voorbeeld”, geeft Leonoor aan. “We moesten het water tot 11 meter uitdiepen en hadden slechts 15 cm speling, dat is heel weinig! Om dit te realiseren bouwden we een nieuwe machine, waaraan we door vorstverlet letterlijk met zijn allen hebben meegewerkt. De ‘Leendert’, vernoemd naar mijn vader, was amper af en de opdrachtgever wilde zand op de kant zien. Dat lukte net aan, maar daarmee wonnen we wél het vertrouwen van onze opdrachtgever. Kinderziektes werden verholpen en ons deel van de klus was geklaard. Het onderwater beton kon worden gestort, het water weggepompt en de weg aangelegd. Momenteel zijn we bijna klaar met het voorwerk te verzorgen aan de andere kant van de A4.”

Keihard werken
“We lijken misschien een kleintje, maar we bundelen onze kennis en ervaring en we krijgen het voor elkaar. Het is zwaar werk, je bent vaak van huis en soms ook ver weg, maar toch zetten alle medewerkers zich voor 200% in om de planning te halen; al betekent dat dag en nacht werken”, vertelt Leonoor. Keihard werken en je rug recht houden is altijd de mentaliteit bij het bedrijf geweest. Iedereen doet mee en weet van alles wel iets af. Toch wordt er zeker de laatste jaren steeds meer gekeken hoe ieders kracht beter kan worden ingezet en benut. Het heeft alles te maken met slimmer willen werken en nadenken over de toekomst. “Daarom hebben we onze interne organisatie anders ingericht. Patrick Duivenvoorde als Technisch Directeur verantwoordelijk voor innovatie en techniek. Robert de Vries neemt Productie en Logistiek voor zijn rekening en ik als Algemeen Directeur. We groeien en we willen er voor blijven waken dat onze klanten de aandacht krijgen die ze verdienen. De klant heeft ons immers gebracht waar we staan.”

Voor meer informatie kunt u naar: www.cjduivenvoorde.nl.
Foto PR