Datum: 19-04-2021 - 10:46
09
jan
'14

St. Victorschool vandaag op TV bij Zapplive!

Donderdag 9 januari gaan de beide groepen 8 van de St. Victorschool naar de live-opnames van Zapplive. Arie Boomsma zal hierbij te gast zijn. Hij komt samen met Martin uit zijn nieuwe programma ‘Hij is een Zij’ bij ons langs. Martin is geboren als meisje, maar voelde zich altijd al een jongen...

Nu ziet hij er ook uit als een jongen. In het programma vertelt hij Arie hoe het is om transgender te zijn, en Arie volgt hem en anderen tijdens de lichaamsverandering. Van tevoren hebben we dit thema in de klas besproken. Met zeer veel respect bespraken we allerlei facetten, zoals het verschil tussen transgender en travestie.

Meer info over Hij is een Zij
In “Hij is een Zij” volgt Arie Boomsma zes jonge mensen die in het verkeerde lichaam zijn geboren en een lange weg gaan om van vrouw man te worden of andersom. Hij is een Zij volgt deze transgenders meer dan een jaar in de hoop beter inzicht te kunnen geven in wat zij doormaken. Klik hier voor de website.

Verder zijn er in de uitzending een Freestyle voetballer, een boardercrosser en een meneer die komt vertellen over de opgraving van een Neanderthaler. Een hele uitzending vol verschillende onderwerpen dus! Ook zullen beide groepen 8 een quiz spelen. Zal juf Mariska of meester Hans de bak smurrie over zich heen krijgen?

Kijken dus!
De uitzending kunt u vandaag bekijken vanaf 17.20 uur op Zapplive (nederland 3)