Datum: 01-06-2020 - 04:18
07
jan
'14

Prins Carpenter treed toe tot het Corps Diplomatique!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout is traditiegetrouw, in het carnavalsgekke Kokkerhout, ruimte voor de vier carnavalsverenigingen uit ons dorp. De Duinknijnen, Keiebijters en Vikings kwamen met hun prins en prinses, de Kaninefaaten waren compleet aanwezig...

met de Babyfaaten en Koetillers.

Zoals altijd heeft de hoogste man van het Kaninefaatenrijk het hoogste woord, in dit 54ste jaar is dat Prins Carpenter die samen met zijn Prinses Cabana het carnaval voorgaat. Maar hij had een probleem en die legde hij voor aan burgemeester Goedhart. Prins Carpenter is in het rijke bezit van een maar liefst 15 meter lange (carnavals)wagen, alleen sinds dat het vrachtwagenparkeerterrein aan de Van der Weijdenlaan weg is kan de prins zijn wagen nergens meer parkeren. Of de burgemeester daar een oplossing voor had, jawel zei de burgervader "net als tijdens de optocht, vanaf nu tot aan het carnaval rondjes blijven rijden door het dorp".

Dat was hem niet helemaal volgens Prins Carpenter, de wagen liep op alcohol en dat zou toch een beetje zonde zijn om zoveel te gaan rijden. Nee de Prins vond het wel tijd om vanaf vandaag toe te treden tot het Corps Diplomatique, om dan tijdens het carnaval het Gemeentehuis om te laten toveren tot ambassade. Dan was het parkeren geen probleem meer, de prins kon dan zijn 15 meter lange carnavalswagen kwijt voor de ambassade (gemeentehuis) zonder daarmee in de problemen te komen.

In Den Haag is algemeen bekend dat foutparkeerboetes door ambassadepersoneel niet worden betaald en gewoon worden verscheurd. Of de burgemeester dat even voor het carnaval tegen zijn BOA's wilde vertellen. De BOA's kunnen aan de door Prins Carpenter speciaal gemaakte kentekenplaat zien, dat het een CD-carnavalswagen betreft en dus zonder een bonnetje uit te schrijven door moeten lopen. Op het bord staat 54-CD-14, 54ste prins der Kaninefaaten, Corps Diplomatique, 2014. De toon is door Prins Carpenter gezet, op naar het carnaval.

Foto's redactie BON