02
jan
'14

Ondernemer Paul Lenten in het nieuwe dagelijkse tv-programma Utopia.

SBS6 is op 1 januari gestart met het nieuwe dagelijkse tv-programma Utopia. Het programmaformat is door John de Mol bedacht. Utopia is van 1 januari t/m 31 december 2014 een jaar lang op SBS6 te zien. De ondernemer Paul Lenten, die met zijn aannemingsbedrijf op de Vlashoven...

gevestigd is (woonachtig in Noordwijk), heeft zich opgegeven en zal dagelijks via het programma Utopia op televisie en via internet te volgen zijn.

Paul van Lenten:

Paul is een ex-politieman die aannemer is geworden. Als kleine zelfstandige, van een bedrijfje welke op de Vlashoven gevestigd is, bouwt hij alles zelf. Keukens, sauna’s, badkamers, Paul kan het helemaal. Daarnaast handelt hij in van alles en nog wat, maar voornamelijk gebruikte bouwmaterialen. In Utopia gaat hij ook veel bouwen, werken en bezig zijn. Hij heeft een eigen eilandje waar hij een vakantiehuisje op gebouwd heeft.

Paul is een echte leider. Hij heeft een hele lieve vrouw en vier praktisch volwassen kinderen. Ze steunen hem volledig in zijn deelname, al heeft zijn vrouw (“mijn meissie”) het er niet gemakkelijk mee. Paul wil in Utopia verder gaan met zijn handeltje in gebruikte bouwmaterialen en wil van alles en nog wat bouwen. Het is een charmante en innemende man die hard aan het werk wil gaan om het iedereen naar de zin te maken. Zelf zegt hij geboren te zijn voor Utopia en wil hij niets anders dan het experiment tot een groot succes maken

Utopia:
Producent Talpa heeft het programmaformat tot Utopia gedoopt omdat het linkt naar het perfecte land waar iedereen van droomt. John de Mol wil in het nieuwe tv-programma ergens op deze aarde een nieuwe samenleving creëren. De deelnemers bouwen een jaar lang zelf aan een compleet nieuwe gemeenschap en een nieuw bestaan. In Utopia zijn er geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen.

Nieuwe leven met niets beginnen
Er wordt een nieuw leven opgebouwd met vrijwel geen materiële zaken. Een kale loods, een onbewerkt stuk land, een paar dieren, aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash om een leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven. Dit zijn de enige materiële dingen die de deelnemers bij het begin van het tv-programma hebben. Het aantal deelnemers aan Utopia blijft gelijk. Elke vier weken wordt er wel een bewoner weggestemd en vervangen door een nieuwe.

Big Brother en De Gouden Kooi

Utopia is het derde grote en langdurige reality-project van John de Mol. Eerder waren al Big Brother en De Gouden Kooi op tv te zien. Utopia wordt dagelijks op SBS6 uitgezonden. Via internetstreams en sociale media als Facebook en Twitter kan de tv-kijker Utopia een jaar lang 24 uur per dag volgen.