Datum: 17-02-2020 - 16:42
29
dec
'13

9 januari geeft Gerrit de Boom een boeiende lezing over en met uilen.

Gerrit de Boom uit Ameide is een echte uilenspecialist en houdt zich naast zijn horecaonderneming, bezig met het fokken van met uitsterven bedreigde uilensoorten met als doel ze weer terug te brengen in de natuur. De Vogelvereniging De Kolibri heeft hem uitgenodigd om op....

donderdagavond 9 januari 2014 een boeiend verhaal te houden over uilen. Hij neemt daarbij ook een aantal van deze vogels mee. Als één van de weinigen heeft hij voor het fokken van met uitsterven bedreigde uilensoorten alle benodigde vergunningen en werkt hij samen met het Wereld Natuur Fonds.

Uilen zijn indrukwekkende vogels.
Gerrit de Boom kan bijzonder enthousiast vertellen over zijn uilen. Het zijn indrukwekkende vogels en mysterieuze jagers die erg tot de verbeelding spreken. Het is heel bijzonder dat Gerrit ook een aantal uilen in zijn bezit heeft die hij zelf helemaal tam gemaakt heeft. Deze uilen kunnen van heel dichtbij bekeken en zelfs geaaid worden, ze zijn volledig gewend aan mensen. Met zijn uilen vraagt Gerrit de Boom aandacht voor hun beschermde en bedreigde status, want de uilenpopulatie staat erg onder druk.

U hoeft geen lid te zijn van de VV De Kolibri om deze avond te kunnen bezoeken en de toegang is gratis. De avond begint om 20.00 uur (gratis) en is in het Victorhuis aan de Sporkenhout/Maandagsewetering.

Foto PR