Datum: 18-04-2021 - 13:04
27
dec
'13

Brand in automotor in de Hoogstraat.

Om 10.06 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van voertuigbrand bij st. Victorschool in de Hoogstraat. Dit bleek achteraf wat verwarring te veroorzaken want was het nu bij de St. Victorschool op de Pilarenlaan of ergens in de Hoogstraat? Het bleek toch in de Hoogstraat te zijn...

de melder dacht dat de St. Victorschool nog in het gebouw zat van de voormalige Zeestroom Hoogstraat 58a. De eigenaar van de auto (een bus), een man uit Roelofarendsveen, kwam aanrijden en wilde parkeren op het plein van de Zeestroom toen er plotseling rook onder de motorkap van zijn auto vandaan kwam.

De man bleef gelukkig rustig handelen en belde 112, liet de motorkap dicht en spoot met een brandslang van het gebouw op en onder de motorkap totdat de brandweer verscheen. Door deze handelingen bleef de schade beperkt tot de motor, die overigens wel flinke schade opliep. De brandweer wilde door het openen van de motorkap de smeulende resten blussen maar dat bleek niet zo eenvoudig te zijn. Door de hitte was het slot van de motorkap vast gesmolten en moest er zelfs een hydraulische schaar aan te pas komen om de klep open te krijgen. Gelukkig voor de eigenaar bleek hij allrisk verzekerd te zijn.

Foto's redactie BON