Datum: 28-11-2022 - 16:03
25
dec
'13

Straf in hoger beroep lager dan eis voor veroorzaker ernstig ongeval Gooweg.

De straf bij de eis in hoger beroep tegen de 37-jarige Pool die op 5 maart 2012 onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakte op de Gooweg, is bij de uitspraak toch lager uitgevallen. De man moet 30 maanden de gevangenis in waarvan 6 maanden voorwaardelijk, de eis was 3 jaar...

Daarnaast is hem een rijontzegging van vijf jaar (eis 7 jaar) opgelegd en een behandeling voor zijn alcoholprobleem.

Op 5 maart 2012 reed de man onder invloed van alcohol en veroorzaakte een aanrijding op de Gooweg in Noordwijkerhout. In de visie van het OM had verdachte op de bewuste dag rond het middaguur onder invloed van alcohol, heel hard over de wegen van Noordwijk en Noordwijkerhout gereden waarbij hij opzettelijk slingerende bewegingen heeft gemaakt. In Noordwijk moest een vrouw naar achteren springen om niet geraakt te worden. Op de Gooweg in Noordwijkerhout botste verdachte vervolgens met veel te hoge snelheid frontaal op een auto waardoor twee mensen ernstig gewond raakten. Zij moesten met zwaar letsel naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Het OM vindt dat in beide gevallen sprake is van poging doodslag in het verkeer. Het OM vond dat een gevangenisstraf van aanzienlijke duur en een lange rijontzegging recht doen aan de ernst van het feit.

De rechter hield bij ondanks de lagere strafoplegging rekening met het feit dat de man in Nederland geen strafblad heeft, maar in Polen wel veroordeeld is wegens rijden onder invloed en dat hem daar een jaar rijontzegging is opgelegd.