Datum: 05-07-2022 - 02:37
24
dec
'13

Twee bestuursleden nemen afscheid van Speeltuin de Duinrand.

Zondag 22 december namen Hélène Geerlings en Coen van der Geest afscheid als bestuursleden van Speeltuin De Duinrand. Hélène was vijf jaar en Coen tien jaar bestuurslid. Tijdens het afscheid in het speeltuinhuisje aan het Hoekgat memoreerde voorzitter Nico Meiland...

dat Hélène vooral een bijdrage heeft geleverd aan de dagelijkse gang van zaken bij zomerkampen, de jaarlijkse kinder-rommelmarkt en het paaseieren zoeken. Zij zorgde ook voor een update van het interieur van het huisje en  organiseerde kinderkledingmarkten voor donateurs.

Persoonlijke aanpak

Coen van der Geest heeft een decennia lang de financiën van de speeltuin onder zijn hoede genomen. Hij heeft zich met name ingezet voor de opbouw van een sponsornetwerk. Hij koos bewust voor een persoonlijke aanpak om zo belangstellenden binnen te halen. Hij ging daarom persoonlijk langs om zijn speeltuin aan te prijzen. Deze persoonlijks aanpak werkte goed uit en zorgt ervoor dat De Duinrand geld en goederen krijgt om onderhoud te plegen maar ook speeltoestellen aan te schaffen. Later zette hij ook de fondsenwerving op poten. Daardoor werden extra investeringen in de speeltuin mogelijk. Coen was daarnaast ook jarenlang een gewaardeerd jurylid bij De Zilk Got Talent en de te kloppen groepleider bij de Skilldrive op het zomerkamp.

Vrijwilligers

Het bestuur is beide bestuursleden en hun partners dankbaar voor hun bijdragen aan het succes van de speeltuin. Zonder de inzet van vrijwilligers is het exploiteren van De Duinrand namelijk niet mogelijk. Als dank ontvingen Coen en Hélène een kleine attentie uit handen van voorzitter Nico Meiland en een bos bloemen.

Inmiddels heeft het bestuur voor beiden een vervanger kunnen vinden die de stokjes gaan overnemen. Petra Smit en Nicolette Kleverlaan draaien als enige tijd mee en zullen binnenkort officieel in het bestuur plaatsnemen.