Datum: 23-01-2022 - 11:19
18
dec
'13

Acht verenigingen ontvangen donatie uit Meerlandenfonds.

Op woensdag 18 december 2013 hebben goede doelen en verenigingen uit handen van burgemeesters en wethouders cheques ontvangen tijdens de feestelijke uitreiking van het Meerlandenfonds. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van € 50.000,- in het fonds gestort...

om in totaal honderd (sport)verenigingen en goede doelen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden te ondersteunen.

"Noordwijkerhout is het hart van de Bollenstreek, die bekend staat om zijn bloeiende bollenvelden. Het veld in Noordwijkerhout bloeit als nooit tevoren door de inzet van alle vrijwilligers! En een paar bloemen staan hier en aan hen mag ik nu de Meerlandenfonds-cheques overhandigen," vertelt wethouder De Haas bij het overhandigen van de cheques.

Voor Noordwijkerhout ontvingen maar liefst 8 verenigingen een donatie uit het fonds:
-Basketball vereniging 'The Jump' € 500,- (foto)
-Oud en Jong Actief € 500,- (foto)
-Bostreno welpen € 200,-
-Bridgeclub De Schelft € 400,-
-Gymnastiekvereniging van Nispen  € 500,-
-Scouting st. Jozef Emerentiana € 250,-
-Symfonieorkest Bloembollenstreek € 500,-
-Waterspeeltuin De Speelakker € 500,-

Online Platform
Tijdens de uitreiking is het Meerlandenfonds-forum op de website van Meerlanden gepresenteerd. De goede doelen en verenigingen die een bijdrage ontvangen, krijgen op dit forum de gelegenheid om zichzelf te presenteren. Het is een platform waar zij elkaar kunnen vinden en waar zij van elkaars ervaringen, ideeën en diensten gebruik kunnen maken. Ook nieuw is het online overzicht van alle verenigingen en goede doelen die een bijdrage uit het fonds ontvangen op www.meerlanden.nl/fonds.

Meerlandenfonds
Ieder jaar stort Meerlanden € 50.000,- in het Meerlandenfonds om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen jaarlijks tussen 1 oktober en 1 november een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven.

Foto's redactie BON