Datum: 29-03-2023 - 11:42
18
dec
'13

Kees en Ad van Saase-van Haaster vieren 60-jarig huwelijksfeest.

Woensdagmorgen 18 december bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Kees en Ad van Saase-van Haaster uit De Zilk. Met twee echte Zilkse achternamen, zijn Kees (95) en Ad (88) dan ook geboren en getogen Zilkers. Helaas laat de gezondheid het een beetje...

afweten en zijn ze dit najaar verhuisd naar woonzorgcentrum Bloemswaard in Hillegom. Het bruidspaar woont er, ondanks dat het paar hun hele leven in De Zilk hebben gewoond, met veel plezier in Hillegom. Gelukkig zien ze vanuit het raam nog wel de toren van de Heilig Hart kerk van De Zilk (zie foto) waarin het echtpaar op 20 mei 1954 is getrouwd.

Kees en Ad hebben elkaar leren kennen in dezelfde Heilig Hart kerk, Kees was daar collectant en tijdens het ophalen van het geld zag hij Ad zitten en dacht "hé dat is een leuk meisje". Na de kerkdienst heeft hij Ad mee uit gevraagd en na een avondje samen naar de kermis in De Zilk sloeg de vonk bij beide echt over. Op 22 december 1953 trouwde het bruidspaar voor de wet en gingen zij wonen op de Zilkerbinnenweg waar Kees als oudste zoon het bloembollenbedrijf van zijn helaas te vroeg overleden vader over had genomen. Tot aan de verhuizing naar Hillegom heeft het echtpaar daar al die jaren gewoond. Kees vertelde wel dat hij eigenlijk liever leraar was geworden van beroep, maar dat zat er door de hiervoor genoemde omstandigheden niet in.

Helaas voor Kees en Ad was het krijgen van kinderen in hun leven niet gegund. Gelukkig hadden beide een grote en hechte familie waar ze op konden terugvallen, Kees kwam uit een gezin van 11 kinderen en Ad uit een gezin van maar liefst 12 kinderen. Een neef heeft het bloembollenbedrijf op de Zilkerbinnenweg van Kees overgenomen.

In hun vrije tijd heeft het echtpaar veel vrijwilligerswerk gedaan, beide hebben in de plaatselijke politiek gezeten. Ad heeft 8 jaar voor het CDA in de gemeenteraad gezeten, dit was in de tijd van burgemeester Winkel. Kees is in die tijd 12 jaar secretaris geweest van het CDA in Noordwijkerhout en De Zilk. Ad heeft ook vele jaren vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem en de Welfare gedaan.

Het echtpaar viert in 2014 in familiekring hun 60-jarige bruiloft, de redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige jaren samen.