Datum: 08-08-2020 - 07:22
13
dec
'13

NoVato-dag met als thema: oude boerderijen in Noordwijkerhout.

Bezoekers van ons museum ‘Noordwijkerhout van Toen’ konden afgelopen weken genieten van een inrichting die gebaseerd was op St. Nicolaas en fotomateriaal van verdwenen straten/straatnamen. Met het vertrek van St. Nicolaas naar Spanje hebben wij ook de tijdelijke tentoonstelling...

weggehaald en is een Kerstmis-tentoonstelling ingericht. U kunt op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 – 16:00 uur terecht in het museum. Tijdens de lichtjesavond op vrijdag 20 december zal het museum extra geopend zijn. Verder zijn wij mogelijkheden aan het onderzoeken om het museum geopend te houden. Zodra hier meer over bekend is, hoort u uiteraard van ons.

Op woensdag 18 december hebben wij weer onze maandelijkse themadag in Puijckendam. ’s Middags van 14:00 – 16:.00 uur is er in de grote zaal een tentoonstelling over oude boerderijen uit Noordwijkerhout. ‘s Avonds is deze tentoonstelling ook te zien tussen 19.00 – 21.00 uur, dan in de kleine zaal. Inspiratie voor deze tentoonstelling is het boek van Peter van de Burg ‘Langs erf, vaart en duin, oude boerderijen van Noordwijkerhout’. Peter heeft bij de samenstelling van zijn boek veel materiaal verzameld. Van sommige boerderijen zijn meer foto’s aanwezig dan in het boek staan. Deze zijn de 18e allemaal te bekijken. Ook is het boek in te zien en zelfs deze middag nog aan te schaffen.

Boerderij Bouwlust achter in de Zeestraat op het Bavoterrein.