Datum: 04-07-2020 - 08:23
06
dec
'13

Nieuwe politieke partij NZLokaal notarieel vastgelegd.

Vrijdagmiddag passeerde bij notaris van Loenhoud de akte met daarin de statuten voor de nieuwe politieke vereniging van Noordwijkerhout De Zilk, NZLokaal. Namens het nieuwe bestuur waren de heren Paul Kettenis (secretaris) Evert van Winsen (algemeen bestuurslid) en...

gemeenteraadskandidaat Richard Brouwer aanwezig bij de officiële ondertekening van de akte. Met deze handtekening is deze nieuwe lokale partij officieel van start gegaan.

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 valt er straks iets nieuws te kiezen in Noordwijkerhout en De Zilk! Onder de naam NZLokaal, wat staat voor Noordwijkerhout De Zilk Lokaal, doet deze lokale politieke partij een gooi naar een aantal zetels. Een groep enthousiaste inwoners vond dat het tijd werd voor een echt lokaal geluid, zonder met een schuin oog naar Den Haag te kijken.

De volgende personen hebben zich tot nu toe verenigd (er zijn nog gesprekken gaande met nieuwe kandidaten) om de kar te gaan trekken bij NZLokaal:
Sjaak van den Berg - gemeenteraadskandidaat
Richard Brouwer - gemeenteraadskandidaat
Gerard vd Klugt - gemeenteraadskandidaat
Vincent Smit - voorzitter partijbestuur
Paul Kettenis - secretaris partijbestuur
Evert van Winsen - algemeen bestuurslid
Dick Hendrickx - algemeen bestuurslid
Jacques van Diemen - algemeen bestuurslid

Een belangrijk punt voor NZLokaal is dat Noordwijkerhout en De Zilk samen één zelfstandig dorp vormen, het dorpskarakter moet behouden blijven en daar past geen grootschalige woningbouw meer bij. Voor het voormalige Bavo terrein in Noordwijkerhout dient een passende invulling gevonden worden met veel mogelijkheden om te recreëren.

De BollenRaad, een samensmelting van gemeenteraden van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijkerhout, zien de initiatiefnemers als een verkeerde stap. De volledige huidige gemeenteraad heeft zich uitgesproken voor doorgaan met dit plan, in een Bollen4. Willen we dat straks de gemeenteraadsleden uit andere Bollenstreek gemeenten bepalen wat er in Noordwijkerhout moet gebeuren? Het kan toch niet de bedoeling zijn dat een niet democratisch gekozen orgaan straks aan ons Zilkers en Noordwijkerhouters oplegt, bijvoorbeeld meer te bouwen of een belangrijke weg aan te leggen terwijl dit indruist tegen de lokale belangen.

De gemeente Noordwijkerhout heeft het financieel goed op orde, de gemeente bruist van het verenigingsleven. Dat zijn zaken die NZLokaal wil ondersteunen. Vrijwilligers moeten geholpen worden door de gemeente i.p.v. geconfronteerd worden met financiële voorwaarden en nog meer regels. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan van NZLokaal, klik hier.

Foto's redactie BON: foto 1 Evert van Winsen en foto 2 Paul Kettenis.