Datum: 26-02-2020 - 10:11
04
dec
'13

Staande ovatie voor zangvereniging Odeon en Jeugd zangensemble Classix.

Vrijdagavond 29 november gaf  de gemengde zangvereniging Odeon haar jaarconcert in de St Victorkerk waar de ontvangst zoals gewoonlijk zeer hartelijk was. Odeon startte met twee vrolijke Italiaanse Liederen van Mozart. Vervolgens zongen zij twee wat meer ingetogen stukken van Mendelssohn...

Hierna volgden twee werken van Henry Purcell waarbij Odeon begeleid werd door de Classix en het Bonebrass trombonekwartet. De Classix, een groep van 6 jonge meiden, zongen tijdens het concert onder andere drie pareltjes van noordse volksliedjes. Het was muisstil in de kerk en na afloop kregen zij een staande ovatie. Hopelijk zullen wij nog meer van deze jongedames horen.

Verder was er een solistisch optreden van het Bonebrass trombonekwartet dat met warme klanken enkele Französische Tänze ten gehore bracht. Het repertoire van het concert was zeer gevarieerd van geestelijke en wereldlijke liederen, klassiek maar ook modern. We konden ons verheugen op een zeer grote belangstelling. De algehele leiding was in handen van de dirigent René Nieuwint. Na het concert was er nog gelegenheid om wat te drinken waarvoor hartelijk dank aan de Vrijwilligers van het Victorhuis.

Foto PR