Datum: 04-12-2021 - 23:21
01
dec
'13

VVSB stijgt naar plaats vier na uitoverwinning op koploper AFC. (korte samenvatting)

In een fantastisch schouwspel tussen AFC en VVSB wisten de bezoekers uit Noordwijkerhout er met de winst vandoor te gaan. Na een zeer snel openingsdoelpunt door AFC en de snelle gelijkmaker door Koen Bosma, kon VVSB met twee doelpunten na de rust de drie punten mee...

naar huis nemen.

VVSB dat weer met de vertrouwde basisopstelling begon, moest zeer snel de openingstreffer van AFC incasseren. Linksbuiten Tim Wulffraat trok naar binnen en schoot op het doel van Ronald van der Meer. De bal werd tussentijds van richting veranderd door spits Pepijn Kluin waardoor de doelman kansloos was op deze inzet.

Lang kon AFC niet genieten van deze voorsprong, want drie minuten later was het alweer gelijk. Rechtsback Omar Hamdi stoomde op over de rechterkant en met zijn afgemeten voorzet op de inlopende Koen Bosma, was het voor laatst genoemde een koud kunstje om de bal in het doel te schieten.

Na deze furieuze start van de wedstrijd, zakte de wedstrijd een klein beetje in en was AFC over het algemeen iets sterker. Toch hadden beide ploegen kans op de voorsprong, maar werd er niet meer gescoord tot de rust. Na de pauze ontbrandde de wedstrijd tot een zeer vermakelijke wedstrijd. VVSB kreeg in de 53e minuut een strafschop nadat Bosma in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Marien Willemsen. Aanvoerder Vladimir Jozic zette zich achter de bal en liet doelman Youssef el Abdallaoui kansloos achter.

AFC ging nog meer aanvallen wat zorgde voor veel ruimte voor de aanvallers van VVSB. Zeker na de rode kaart van Enrico Patrick (onbesuisde overtreding), werd het voor VVSB makkelijker om te voetballen. Toch was in deze fase van de wedstrijd doelman Van der Meer de gevierde man met enkele zeer belangrijke reddingen.

VVSB kreeg na een handsbal zelfs nog de tweede strafschop van de wedstrijd. Opnieuw ging aanvoerder Jozic achter de bal staan, maar ditmaal schoot de middenvelder zwak in en kon de doelman van AFC de bal gemakkelijk keren. Nadat VVSB nog enkele grote kansen liet liggen, was het in de 84e minuut invaller Michael Schouten die met een mooie actie in het strafschopgebied één man uitkapte en doelman El Abdalloui kansloos liet.

In een spektakelstuk waarin elk aspect van voetbal ten toon werd gespreid was het collectief van VVSB de sterkere ten opzichte van AFC en was dit een belangrijke zege voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen. Aanstaande zondag wacht voor VVSB weer een topwedstrijd. Dan zijn De Treffers uit Groesbeek, momenteel de nummer 3 van de competitie, te gast in Noordwijkerhout.

Ook belangrijk om te vermelden. Aanstaande 14 december is er weer de jaarlijkse kerstveiling van VVSB. De start hiervan is om 20.00u. Hier zijn weer enkele prachtkavels te bemachtigen. Ook worden enkele kavels al op Facebook geveild. Zorg dat u deze niet mist.

AFC - VVSB 1-3: 2' Kluin 1-0, 5' Bosma 1-1, 53' Jozic (p) 1-2, 84' Schouten 1-3.
VVSB: Van der Meer, Hamdi, Zwart, Van der Slot, Headley, Jozic (85' Tol), Ruigrok, Van Niel (46' Schouten), Van Laere (68' Duindam), Serbony, Bosma.

Tekst: Stefan van den Burg

Klik op de stand voor een korte samenvatting van RTV Noord-Holland.