Datum: 24-09-2020 - 21:17
01
dec
'13

Afscheid en erelidmaatschap voor Corry van Gijlswijk na 42 jaar toneelvereniging ODI.

Zaterdag 30 november heeft Corry van Gijlswijk afscheid genomen als spelend lid van toneelvereniging ODI. Haar staat van dienst is enorm. Zij is als 19-jarig meisje lid geworden van ODI en is in totaal 42 jaar actief geweest binnen de succesvolle toneelvereniging uit Noordwijkerhout...

Haar eerste stuk was Sill de Strandjutter en zij speelde daar de rol van Lobbe. In 1977 heeft zij voor drie jaar ODI vaarwel gezegd maar daarna is zij weer vol enthousiasme teruggekeerd bij ODI. Zij nam toen haar echtgenoot Hans van Gijlswijk ook mee terug.

Zij heeft in tientallen stukken de hoofdrol gespeeld, geregisseerd en gesouffleerd, maar daarbuiten vele nevenactiviteiten binnen de  vereniging gedaan, zoals ondersteuning Pers & Publicatie, Leescommisie, Rolverdelingscommissie, samenstelling ODIDON, het blad voor de donateurs alsmede de verspreiding hiervoor en dan heel belangrijk het ophalen van donateursgelden.

Naast haar vele rollen, in stukken zoals Het lijk is zoek, Plaza Suite, Harten 2 harten 3, Drie is te veel, Je weet wat je hebt, Het perron, Geen seks in sussex, Vier kamers en een tuin, Het laatste glas, haar topstuk Lucy’s Baby en niet te vergeten een hoofdrol in Gouden herinneringen het jubileumstuk van het vijftig jarig bestaan van ODI. Daarnaast  heeft zij ook nog gesouffleerd in het toneelstuk, Liefde half om half.  

In november 1997 heeft Corry haar eerste stuk geregisseerd, dat stuk heette Gevaarlijke Overgang. Daarna was zij niet meer te stuiten. Bijna ieder jaar een stuk regisseren en ook nog een stuk de hoofdrol op de bühne neerzetten. Het getuigt van grote klasse. Wij nemen ze even door: Ikke Ikke en de rest kan stikken in 1999, Een schat van een buste in 2000, Boerenbont en rode lampjes in 2001 van Carl Slotboom, een van haar favoriete schrijvers, Ik ben geheel de uwe mijnheer Visser in 2003, Zo heeft Meu Gerre het gewild in 2004, in 2005 Komkommertijd van Carl Slotboom en in 2006 Groeten van de Veluwe. Haar laatste successen waren de Flat van Jet en Bedgeheimen waar zij de rol van Plien neerzette en nu de succesvolle rol van Liesbeth de Wit in dit stuk Bed & Breakfast.

Met zo een reputatie en een staat van dienst, kan het niet anders dat een commissie van aanbeveling het bestuur heeft geadviseerd om Corry van Gijlswijk voor te dragen als Erelid van ODI en zo geschiedde na afloop van het toneelstuk Bed & Breakfast. Het bestuur hoopt dat zij nog vele jaren kunnen steunen op goede adviezen van zo een ervaren lid.

Foto's redactie BON