Datum: 16-05-2022 - 10:40
27
nov
'13

Gemeenten brengen eerste nieuwsbrief ‘Bollen4 op koers’ uit.

De gemeenten van de Bollen4 Noordwijkerhout, Teylingen, Hillegom en Lisse, hebben een eerste gezamenlijke nieuwsbrief ‘Bollen4 op koers’ uitgebracht. Deze nieuwsbrief werd voorheen verspreid onder de naam ‘Regiokoers’ en is bestemd voor raadsleden, collegeleden en medewerk(st)ers...

van de gemeenten Noordwijkerhout, Teylingen, Hillegom en Lisse. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd. Op 30 september 2013 hebben vier gemeenteraden in de Bollenstreek besloten samen aan de slag te gaan om de contouren van een Gemeenschappelijke Regeling vorm te geven. De gemeente Noordwijk heeft besloten een eigen koers te varen.

In de eerste nieuwsbrief wordt er onder andere vermeld dat PricewaterhouseCoopers uit Amsterdam de komende drie maanden bij het uitwerken van de contouren voor de Gemeenschappelijke Regeling gaat begeleiden. Tevens zullen twee hoogleraren van de universiteit Leiden meekijken in het ambtelijk proces bij het vormen van de Gemeenschappelijke Regeling. Professor dr. Wim Voermans, hoogleraar Staats- en Bestuurskunde en professor dr. Bernard Steunenberg, hoogleraar Bestuurskunde, zullen enkele bijeenkomsten bijwonen en de ambtelijke producten van advies en waar nodig van commentaar voorzien.

Op woensdagavond 8 januari 2014 vindt er een radenconferentie plaats, deze zal worden ingericht als een soort tussenrapportage in aanloop tot het eindrapport dat uiterlijk 31 januari 2014 aan de gemeenteraden aangeboden zal worden. Voorafgaand aan de radenconferentie vinden er op 4 en 10 december twee identieke discussieavonden plaats voor raadsleden.

Het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland gaat in de komende periode bepalen wat zijn taken zijn voor de toekomst. Daartoe hebben de Duin- en Bollenstreekgemeenten een opgave gedaan van taken die naar hun mening thuishoren bij Holland Rijnland.