27
nov
'13

CDA pleit voor de komst van een buurthuis.

In de commissievergadering van SAM pleitte mevrouw Wijnands namens het CDA voor de realisering van een buurthuis in wellicht één van de lege panden in het centrum van het dorp. Uit onderzoek blijkt namelijk dat heel veel ouderen erg eenzaam zijn en in een buurthuis kan men...

dan binnenlopen voor een praatje of deelnemen aan activiteiten. Bij wethouder De Haas waren de problemen van de eenzaamheid bij ouderen bekend en via de GGD probeert de gemeente daar gezamenlijk wat aan te doen.

Een buurthuis zou een mogelijke oplossing kunnen zijn volgens hem, maar daar zit wel een prijskaartje aan. De panden zijn in particuliere handen waardoor daar een aardige huurprijs aan zit en een buurthuis buiten het centrum lokt geen mensen, aldus de wethouder. In het kader van de WMO vond hij het wel een goed idee om een buurthuis op te zetten.

De andere partijen waren allen ook gecharmeerd van het idee van het CDA. Mevrouw Wijnands gaf aan dat het CDA met plannen wil komen om een buurthuis mogelijk te realiseren.