Datum: 30-05-2023 - 19:18
27
nov
'13

VVSB verliest voor beker weer van Scheveningen

Nadat VVSB in de KNVB beker met 2-1 door Scheveningen was uitgeschakeld, was het in het kader van de districtsbeker tijd voor revanche voor de Noordwijkerhouters. Dit mocht helaas niet baten. Na een enerverende wedstrijd waarbij beide ploegen niet voor elkaar onder deden,...

trok Scheveningen aan het langste eind met een eindstand van 3-2.

VVSB dat met veel basisspelers op de bank begon, probeerde met verzorgd voetbal Scheveningen uit positie te spelen. Dit lukte mondjesmaat, maar daar stond tegenover de uitstekende staande verdediging van de ploeg van Wilfred van Leeuwen.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor Scheveningen. Uiteindelijk was het doelman Ronald van der Meer die redding kon brengen voor VVSB. In de 35e minuut kon de doelman de bal van Giorgio Achterberg niet meer redden, waardoor de buitenspeler van Scheveningen de openingstreffer aantekende. Koen Bosma probeerde direct na dit doelpunt iets terug te doen, maar zijn poging belandde in het zijnet van het doel.

Na de rust kwamen er meer kansen voor beide ploegen. Bart Duindam had na een voorzet van invaller Michael van Laere een opgelegde mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar zijn kopbal ging over. De wetten van de topklasse bleken hierna maar weer duidelijk gemaakt te worden. Balverlies van VVSB op het middenveld wordt genadeloos afgestraft door Marvin Nieuwlaat met een droge schuiver.

VVSB liet zich niet bij de pakken neerzitten en scoorde met een bijzonder fraai afstandsschot van Michael Schouten die over doelman Samir Beeldsnijder in het doel viel. Een paar minuten later was het weer raak voor Scheveningen. Na een afstandsschot van Michael van Laere (VVSB) die over werd getikt door doelman Beeldsnijder kreeg VVSB geen hoekschop van scheidsrechter Peeters. De door de doelman uitgetrapte achterbal kwam bij spits Tim Peters terecht en die schoot de bal onberispelijk in het doel.

Na een slotoffensief waar Duindam nog de 3-2 scoorde na een steekpass van Schouten, ging VVSB nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Na een jammerlijk verlies eerder dit jaar voor de KNVB beker tegen Scheveningen was het nu een gelijkwaardige wedstrijd tussen beide ploegen die wellicht geen winnaar verdiende, maar die wel kreeg in de vorm van Scheveningen.

Scheveningen - VVSB 3-2: 35' Achterberg 1-0, 61' Nieuwlaat 2-0, 62' Schouten 2-1, 69' Peters 3-1, 75' Duindam 3-2.
VVSB: Van der Meer, Tol, Zwart, Van der Slot (56' Headley), Vijlbrief, Ruigrok, Duindam, Schouten, Koenders, Koster (65' Van Niel), Bosma (46' Van Laere).

Tekst: Stefan van den Burg - Foto redactie BON.