Datum: 26-02-2020 - 11:17
21
nov
'13

Druk weekend geweest voor muziekvereniging “St. Jeanne d’ Arc”.

Het weekend van 16 en 17 november was een druk weekend voor muziekvereniging “St. Jeanne d’ Arc”. Op 16 november stond de intocht van Sinterklaas op het programma. De goedheiligman werd ontvangen in de haven van Noordwijkerhout en werd daarbij niet alleen opgewacht...

door een grote menigte ouders en kinderen. Ook muziekvereniging “St. Jeanne d’ Arc” stond paraat om de Sint en zijn Pieten in te halen. Voor de intocht, die toch vooral een kindergelegenheid is, werd ook een groot gedeelte van de jeugd van de vereniging gemobiliseerd. De stoet werd voorafgegaan door de majorettes die werden begeleid door de muzikale klanken van de marchingband en Jong “St. Jeanne d’ Arc”. De Sint werd van de haven naar het gemeentehuis begeleid, alwaar een korte toesprak van de burgemeester en de Sint volgden. Daarna werd de Sint door “St. Jeanne d’ Arc” naar het dorp gebracht. Na een korte rondgang liet “St. Jeanne d’ Arc” de Sint achter in het dorp en marcheerden zij terug naar de Schelft. (klik hier voor foto's en filmpje)

Op zondag 17 november was de muzikale beurt aan harmonie van “St. Jeanne d’ Arc” voor een concert in samenwerking met Valkenburg’s harmonie uit Valkenburg – Zuid Holland. Valkenburg’s harmonie verzorgde het gedeelte voor de pauze met een voornamelijk klassiek repertoire. De toeschouwers luisterden ademloos naar o.a. de schitterende vertolking van de ‘Danse Macabre’ van Camille Saint-Saëns met daarbij een hoofdrol van solist Ludo de Goeje op viool. En ook de virtuoze René de Jong trad op als solist. Hij soleerde op prachtige wijze de baritonsaxofoon in het stuk ‘Saxomania’ van Paul Dzon.

Na de pauze was de beurt aan de harmonie van “St. Jeanne d’ Arc”. Zij hadden een compleet ander programma met veel lichte muziek, zoals Chameleon (Herbie Hancock) en een selectie van muziek uit het Motown label. De samenwerking kon dus met recht een ‘battle’ van stijlen genoemd worden, met het publiek als uiteindelijke gelukkige winnaar. Het concert werd afgesloten met ‘I wish” (Stevie Wonder), waarna de dirigenten als dank en onder luid applaus de bloemen in ontvangst mochten nemen.

 

Foto redactie BON.