20
nov
'13

Bowling inlooptrainingen al 5 jaar succesvol!

Het is een jubileumjaar voor Noordwijkerhouter Jack Edelaar, de man achter Changing Experience. Voor het vijfde seizoen organiseert de oud-bondscoach van Nederland en Tsjechië de Inlooptrainingen in Flamingo Bowling. “In de afgelopen vier seizoenen heb ik met veel plezier zo’n 1000 bowlers...

getraind. En het leukste is dat dit spelers van alle leeftijden en ervaring zijn. De oudste is 80 en de jongste 8. Sommigen spelen al 40 jaar en anderen zijn regelrechte beginners. Iedereen speelt met elkaar en leert ook van elkaar. Die samenhorigheid en gezelligheid brengen zij zelf mee. Daar hoef ik niet veel aan te doen!”

Wat de bowlingtrainer en Mastercoach in Sports (NOC*NSF) wel moet doen is iedereen op het eigen niveau benaderen. Dat doet hij door centraal de oefeningen uit te leggen en vervolgens individueel aanwijzingen te geven.

“Wat je dan ziet gebeuren is dat de beginners naar de voorbeelden van de gevorderden kijken en dat die spelers juist weer eens goed aan hun basis werken. Uiteraard zorg ik er voor dat iedereen iets leert. Dat is natuurlijk het fundament onder deze trainingen.”

Het fenomeen Inlooptraining was nieuw voor de regio en zelfs voor Nederland. Het is een succesvolle formule zo blijkt. Men hoeft zich niet aan te melden en dus ook niet af te melden. Wie zin heeft die komt om 11.00 uur opdraven en krijgt gedurende 1 uur les voor 10 euro, inclusief een gratis consumptie. Dan volgt een wedstrijdgame met handicap zodat iedereen een gelijke kans op de maandelijkse prijzenpot krijgt. Dit kost slechts 5 euro, waarvan 1,50 in de Jackpot gaat.

“Wat ook leuk is, is dat de bowlingvereniging er nieuwe leden bij heeft gekregen. Doordat men eerst kan proeven en iets kan leren, wordt de drempel verlaagd en het enthousiasme aangewakkerd om competitie te gaan gooien. En sommigen blijven alleen bij mij spelen. Ook goed.” “Ik organiseer regelmatig een toernooitje met Sinterklaas of Nieuwjaar en dan is het helemaal dolle pret. We spelen dan een aangepast spelletje waar iedereen aan mee kan doen. Leuk om met familieleden te spelen. En elk team heeft prijs!”

Vanwege het jubileumjaar staan er nu maar liefst 5 toernooien op stapel. Samen met Flamingo Bowling pakken we groots uit met het Sinterklaas-, Nieuwjaars-, Krokus-, Koning Bollen Toernooi en de Grand Prix van Changing Experience als klapstuk. “Het Koning Bollen Toernooi wordt echt leuk. Met een geheel nieuwe opzet dat ook uniek is in Nederland. Een toernooi tussen en met meerdere generaties. Een grootouder of ouder speelt samen met een kind of kleinkind. Er zijn aparte categorieën voor spelers die competitie spelen en voor beginners. Iedereen kan weer meedoen dus!”

“Ik heb zelfs een uitnodiging naar het Koninklijk Huis gestuurd en onze Koning voorgesteld om samen met zijn familie te komen bowlen. Helaas konden zij hier niet op ingaan, maar de keurige persoonlijke reactie was vergezeld van zijn hartelijke succeswensen. Toch bijzonder”, aldus Edelaar.

Het Sinterklaastoernooi is bijna vol. Voor de andere toernooien in 2014 kan men zich zeker nog opgeven. Bel of sms naar 06-54246728 voor meer informatie en inschrijving.

Foto pr