Datum: 06-08-2020 - 03:45
17
nov
'13

Prins Renovatio en Prinses Muscari, 49e Prinsenpaar Keiebijters! (update foto's-filmpje)

Tijdens de intieme, gezellige Prinsbekendmaking afgelopen zondag in het CAT-gebouw op het BAVO-terrein presenteerde carnavalsvereniging de Keiebijters als laatste in onze gemeente haar nieuwe Prinsenpaar. Bij de cliënten en bewoners van Het Raamwerk en Rivierduinen was de...

carnavalskoorts de laatste weken alweer flink gestegen. Samen met de Keiebijters, personeel en vrienden beleefden ze een heerlijke middag. Tijdens het volle middagprogramma werd uiteraard eerst afscheid genomen van de 48e Prins der Keiebijters. Na een druk jaar komt er een einde aan de prachtige regeerperiode van Prins Hubertus en Prinses Diana. Hun hoogtepunt was, naast alle gebruikelijke carnavalsactiviteiten, de innige samenwerking met de andere Prinsenparen. Nog eenmaal liepen ze enthousiast hun polonaise.

In een stunt, waarin de hoofdrollen gespeeld werden door leden van de OKB (Ondersteuning Keiebijters) werd de zaal omgetoverd tot een bouwplaats en gingen de werklui aan de slag. Omdat dit de nodige overlast gaf vroeg de ceremoniemeester, waar men dan wel mee bezig was. Het bleek een oefening te zijn voor de mogelijke verbouwing van het Pesthuis in de toekomst. De werklui werd verstaan gegeven het pand te verlaten.

Na het opruimen bleef één OKB’er staan, die meteen werd aangekondigd als de 49e Prins der Keiebijters. Tot ieders verbazing kwam Jaap van der Wiel als nieuwe Prins tevoorschijn. Toch is dat niet zo toevallig want Jaap is een ZZPer en werkzaam in de bouw. Zijn vrouw Marijke, werkzaam als persoonlijk begeleider op Het Raamwerk, werd snel daarna ook naar voren begeleid door twee raadsleden. Hierna werden ze officieel beëdigd.

Jaap en Marijke zullen als Prins Renovatio en Prinses Muscari de Keiebijters vertegenwoordigen in de optocht en alle andere activiteiten voor cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Het Raamwerk en Rivierduinen.

Felicitaties waren er van alle andere verenigingen uit Kokkerhout, die allemaal hun nieuwe Prins en Prinses afgevaardigd hadden naar deze middag. Na het maken van de foto met alle Prinsenparen is het carnaval weer compleet en kon het feest beginnen. Voor meer info over de Keiebijters www.keiebijters.com.

Foto's Marc van der Molen en filmpje Cees van Zelst.

Tijdens de intieme, gezellige Prinsbekendmaking afgelopen zondag in het CAT-gebouw op het BAVO-terrein presenteerde carnavalsvereniging de Keiebijters als laatste in onze gemeente haar nieuwe Prinsenpaar.

Bij de cliënten en bewoners van Het Raamwerk en Rivierduinen was de carnavalskoorts de laatste weken alweer flink gestegen. Samen met de Keiebijters, personeel en vrienden beleefden ze een heerlijke middag.

Tijdens het volle middagprogramma werd uiteraard eerst afscheid genomen van de 48e Prins der Keiebijters. Na een druk jaar komt er een einde aan de prachtige regeerperiode van Prins Hubertus en Prinses Diana. Hun hoogtepunt was, naast alle gebruikelijke carnavalsactiviteiten, de innige samenwerking met de andere Prinsenparen. Nog eenmaal liepen ze enthousiast hun polonaise.

In een stunt, waarin de hoofdrollen gespeeld werden door leden van de OKB (Ondersteuning Keiebijters) werd de zaal omgetoverd tot een bouwplaats en gingen de werklui aan de slag. Omdat dit de nodige overlast gaf vroeg de ceremoniemeester, waar men dan wel mee bezig was. Het bleek een oefening te zijn voor de mogelijke verbouwing van het Pesthuis in de toekomst. De werklui werd verstaan gegeven het pand te verlaten. Na het opruimen bleef één OKB’er staan, die meteen werd aangekondigd als de 49e Prins der Keiebijters. Tot ieders verbazing kwam Jaap van der Wiel als nieuwe Prins tevoorschijn. Toch is dat niet zo toevallig want Jaap is een ZZPer en werkzaam in de bouw. Zijn vrouw Marijke, werkzaam als persoonlijk begeleider op Het Raamwerk, werd snel daarna ook naar voren begeleid door twee raadsleden. Hierna werden ze officieel beëdigd.

Jaap en Marijke zullen als Prins Renovatio en Prinses Muscari de Keiebijters vertegenwoordigen in de optocht en alle andere activiteiten voor cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Het Raamwerk en Rivierduinen.

Felicitaties waren er van alle andere verenigingen uit Kokkerhout, die allemaal hun nieuwe Prins en Prinses afgevaardigd hadden naar deze middag. Na het maken van de foto met alle Prinsenparen is het carnaval weer compleet en kon het feest beginnen.

Voor meer info over de Keiebijters www.keiebijters.com