Datum: 26-11-2022 - 20:14
16
nov
'13

Sinterklaas arriveert met stoomboot in de haven van Noordwijkerhout. (foto's & filmpje)

Sinterklaas is ook dit jaar met een echte stoomboot vol met zwarte (hulp)pieten, in de haven van Noordwijkerhout aangekomen. Voorzitster Franka van der Poel van het NOV ontving de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart stonden wachten...

op de aankomst van Sinterklaas. Daarna vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc, in een koets naar het Gemeentehuis. Daar werd Sinterklaas hartelijk onthaald door burgemeester Goedhart en toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Vervolgens liep Sinterklaas met al zijn Pieten lekker rustig door het dorp, nou ja rustig, het was hartstikke druk. Maar ja er was dan ook van alles te doen in het dorp, georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

 

Zo kan er bij de Boekhorstruiters in de buurt van het Witte Kerkje geoefend worden op een pony, die beschikbaar is gesteld door Linn’s Hoeve. Zo kan je net als de Sint op een mooi paard zitten. Bij de handbalvereniging Northgo kan je de schoorsteen vullen, kan je laten meten hoe hard je kan gooien en dribbelen. Wanneer je dan verder loopt kom je ook de tennisvereniging tegen, hier worden spelletjes gedaan met de racket, maar ook kan je tennissen tegen Zwarte Piet.

Bij Optisport kan je droogzwemmen, dat is nog veel moeilijker dan in het water. Misschien weet  jij het, maar er zijn een heleboel Pieten die niet kunnen zwemmen. Dom hè. Vanuit de Zilk komt de streetdance groep van Nispen de Pieten en de kinderen een dansje leren. Ik heb zelfs gehoord dat Sinterklaas beloofd heeft een dansje mee te doen. Als dat maar goed gaat. Natuurlijk mag Gios niet ontbreken. Met Acro Gym zullen de spieren los worden gemaakt en er wordt een smalle dakendans aangeleerd.

Lees meer: BlikOp Noordwijkerhout - Sportieve intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november in Noordwijkerhout.
Bron: BlikOp

Onder het motto zet "iedereen in beweging", was er samen met 6 verenigingen van Noordwijkerhoutse/Zilkse bodem een parcours uitgezet, waar kinderen samen met de Pieten aan allerlei sportonderdelen konden meedoen. Het waren Handbalvereniging Northa, Optisport De Schelf, Zwemvereniging Noordwijkerhout, GIOS Noordwijkerhout, Streetdance Van Nispen en Tennisvereniging De Boekhorst die hun sport promootte. Maar het belangrijkste van vandaag, de Sint is weer in het land en we mogen onze schoen weer zetten.....

 

Foto's en filmpje zijn van de BON-redactie.