Datum: 09-08-2022 - 00:49
13
nov
'13

Regenboogschool viert 40-jarig bestaan.

Het is al weer meer dan 40 jaar geleden dat in Noordwijkerhout de wens naar openbaar onderwijs begon te leven. Een enthousiaste groep ouders deed een oproep in de Noordwijkerhouter. In 1972 werd bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de stichting van...

een openbare kleuterschool en een openbare lagere school. Tijdens de voorbereiding werd duidelijk dat de voorkeur uitging naar Jenaplan onderwijs. Ineke Maurits start als hoofdleidster en Bert Voorn als hoofd van de lagere school, zoals dat toen genoemd werd. In februari 1974 werd de eerste steen gelegd voor een permanent schoolgebouw .

In 1985 vormen kleuterschool en lagere school één basisschool met Bert Voorn en Elly Vliet Vlieland als directie. Zowel de richting -het openbare karakter- als de vorm van onderwijs Jenaplan slaan aan bij de Noordwijkerhoutse bevolking. De school groeide zo voorspoedig dat er jaar na jaar een lokaal bijgebouwd moest worden. De school groeide uit zijn jasje en daarom werd besloten om een nieuw gebouw neer te zetten. De Regenboog verhuisde naar de overkant van de straat in 2008.

Nu in 2013 zit de Regenboog in een nieuw en modern pand met een nieuwe directrice Charline Fijnaut en zijn ze klaar om die 40 jaar te gaan vieren. Iedere dag staat er een stukje uit het regenboogarchief op een speciale regenbooglustrumblog. http://regenbooglustrum.blogspot.nl/. Daar kan men zich ook aanmelden voor de reünie die op 27 juni 2014 tussen 19.00 uur en 22.00 uur gaat plaatsvinden.