Datum: 28-11-2022 - 15:11
11
nov
'13

Politiek Café over gemeentelijke fusie.

Moeten wij straks onze paspoorten ophalen in Lisse? Vindt de intocht van Sinterklaas in de toekomst nog wel in Noordwijkerhout plaats? Worden wij het kleine broertje tussen de grotere gemeenten? Wordt de Zilk een ‘wijk van Hillegom’? Verdwijnen de winkels naar Lisse of Sassenheim?....

In het Politiek Café Noordwijkerhout kunt u op maandag 9 december met ons meediscussiëren over de toekomst van Noordwijkerhout en de gevolgen van de gemeentelijke samenwerking voor u, voor de gemeente en het verenigingsleven.

De derde editie van het Politiek Café Noordwijkerhout zal volledig in het teken staan van de gemeentelijke samenwerking. Na twee succesvolle edities wil de organisatie opnieuw  Noordwijkerhouters met elkaar in gesprek laten gaan over een lokaal spelend onderwerp. Op initiatief van het CDA Noordwijkerhout wil de organisatie meer duidelijkheid scheppen en de burger zijn verhaal laten doen.

Tijdens deze avond zullen wij aandacht besteden aan regionale voorbeelden van verregaande samenwerking – de nieuwe gemeenten Teylingen en Katwijk. Zij kozen voor de meest verregaande vorm van samenwerking: fusie. Hoe verliep dit? Wat waren succesfactoren? Wat ging er mis? Voor- en tegenstanders geven hun mening en passen de voorbeelden toe op de situatie voor Noordwijkerhout. Alle aanwezigen kunnen hun mening geven op deze avond. Doel van de avond is dan ook dat u laat weten aan Noordwijkerhoutse gemeenteraadsleden hoe u denkt over de samenwerking van gemeenten in de Bollenstreek.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen op maandag 9 december. Vanaf 19:45 uur bent u welkom in Café Van Der Geest. De avond zal tot ongeveer 22:00 uur duren, waarna wij verder kunnen discussiëren tijdens de borrel. Houd de lokale media in de gaten voor meer informatie over het programma. Of kijk eens op www.cdanoordwijkerhout.nl of like de facebookpagina ‘Politiek Café Noordwijkerhout’.