Datum: 26-05-2020 - 08:12
02
nov
'13

Regionale vogeltentoonstelling V.V. de Kolibri met Piet van den Berg als erelid.

Dit weekend houdt de vogelvereniging De Kolibri een regionale vogeltentoonstelling, die gehouden wordt in het verenigings- gebouw van “De Duinklievers “ Wagemakerswerf (Marktplein). De Kolibri bestaat dit jaar 56 jaar en aan deze regionale tentoonstelling nemen diverse...

vogelverenigingen uit de nabije regio aan deel. Afgelopen vrijdagavond werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars met de mooiste vogels van de wedstrijd, die rondom deze tentoonstelling altijd gehouden wordt. Wethouder Leo van der Zon van de gemeente Teylingen had als vogelliefhebber de eer om de onderscheidingen en prijzen dit jaar uit te reiken.

De eerste onderscheiding ging naar Henk Turnhout die dit jaar al 25 jaar lid is van de vogelvereniging de Kolibri. De tweede onderscheiding was een heel bijzondere, deze was voor een man die al 45 jaar lid is van de Kolibri. Deze man heeft zich al die jaren op allerlei wijze ingezet voor de vogelvereniging. Het was Piet van den Berg die het speldje kreeg opgespeld van het eerste erelidmaatschap van de Vogelvereniging Kolibri.

De prijswinnaars van het algemeen kampioenschap bij deze onderlinge tentoonstelling 2013, ging voor de senioren naar Oege Rinzema en bij de jeugd ging het algemeen kampioenschap naar Dex Geerlings (zie foto's).

U kunt de tentoonstelling is dit weekend nog bezoeken, de openingstijden zijn zaterdag van 10.00-18.00 uur en zondag van 10.00-17.00 uur.

De foto's zijn van de redactie van BON.