Datum: 27-09-2023 - 23:24
30
okt
'13

Sinterklaasintocht De Zilk zondag 17 november.

Op zondag 17 november zullen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek brengen aan de Zilk. Omdat de Duinpan als gebruikelijke ontvangstlocatie momenteel wordt verbouwd, zal hij dit jaar ontvangen worden in het Parochiehuis van de Heilige Hart Kerk. Het programma voor zondag de 17e...

ziet er als volgt uit: om 14:00 uur zal Sinterklaas per paard en koets, onder begeleiding van Drumfanfare Altesa, het dorp vanaf de Zilkerduinweg (uit de richting van Vogelenzang) binnen komen. Daarna maakt Sinterklaas een rondrit door de Zilk zodat alle Zilkse bewoners Sinterklaas en de Pieten kunnen verwelkomen en aan kunnen sluiten in de stoet.

De exacte route van de intocht is te vinden op de website van het de organisator, Jeugdwerk De Zilk: www.jeugdwerkdezilk.nl. Vanwege alle commotie rondom het Sinterklaasfeest en Zwarte Piet, doneert De Heerenclub De Zilk dit jaar € 500,- aan Sinterklaas zodat hij extra veel snoepgoed en cadeautjes voor de Zilkse kinderen kan kopen.

Om ongeveer 15:00 uur zal de Goedheiligman aankomen in het parochiehuis van de Heilige Hart kerk. Daar zal de Sint welkom worden geheten door de Burgemeester. Uiteraard zal de Pietenband van Drumfanfare Altesa het geheel muzikaal begeleiden met de bekende Sinterklaasliedjes. En natuurlijk krijgen de kinderen ook de gelegenheid om Sinterklaas de hand te schudden of een tekening te geven, of om een liedje te zingen in de microfoon met de Hoofdpiet. Om ongeveer 16.00 uur zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten weer uit.

Foto's PR