23
okt
'13

BON trotseert de VN: Sportieve Sinterklaas en "Zwarte Piet" bezoeken Noordwijkerhout.

Zaterdag 16 november zal Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten het mooie dorp Noordwijkerhout weer met een bezoek vereren. Om 13.30 uur meert de boot van Sinterklaas aan in de oude haven achter de Schelft. Vorig jaar is Sinterklaas ook op deze manier aangekomen en dat is hem zo goed...

bevallen, dat hij dit weer per boot het dorp Noordwijkerhout bezoekt. Vandaar zal hij vertrekken naar het Gemeentehuis. Sint wil graag om 14.15 uur alle kindjes weer begroeten op het Bordes. Daarna zal Sint en zijn gevolg onderweg gaan naar het centrum om daar samen met de kinderen en natuurlijk de Zwarte Pieten sportief bezig te gaan. We hopen dat alle zwarte pieten mee kunnen doen, want er zijn er een paar die hebben een jaar niet zo heel veel gedaan!

Onder het motto ‘Pieten in beweging’ zal samen met 6 verenigingen van Noordwijkerhoutse bodem een parcours worden uitgezet, waar kinderen samen met de Pieten en misschien zelfs met Sinterklaas allerlei sportonderdelen gaan beoefenen. Bij de handbalvereniging Northa kan je de schoorsteen vullen, kan je laten meten hoe hard je kan gooien en dribbelen. Wanneer je dan verder loopt kom je ook de tennisvereniging ‘De Boekhorst’ tegen, hier worden spelletjes gedaan met de racket, maar ook kan je tennissen tegen Zwarte Piet.

Bij ‘Optisport’ kan je droogzwemmen, dat is nog veel moeilijker dan in het water. Misschien weet  jij het, maar er zijn een heleboel Pieten die niet kunnen zwemmen. Dom hè. Vanuit de Zilk komt de streetdance groep Van Nispen de Pieten en de kinderen een dansje leren. Ik heb zelfs gehoord dat Sinterklaas beloofd heeft een dansje mee te doen. Als dat maar goed gaat. Natuurlijk mag Gios niet ontbreken. Met Acro Gym zullen de spieren los worden gemaakt en er wordt een smalle dakendans aangeleerd. Ik weet niet wat dat is, maar ik ben wel nieuwsgierig.

Jij ook? Dan moet je zeker naar het centrum van Noordwijkerhout komen op zaterdag 16 november. Van 14.00 tot 16.00 zullen deze zes verenigingen laten zien wat je daar allemaal kunt doen. Maar dat is nog niet alles. Wanneer je alle spelen gedaan hebt, krijg je uit handen van de Sint en Pieten, het enige echte Noordwijkerhoutse Pieten sport diploma. En reken maar dat de Zwarte Pieten er ook voor gaan. Want ook zij willen zo een diploma halen. Ze hebben er zelfs voor geoefend.

Heb je al gehoord dat je hulppiet kan worden? Je hebt nog tot 10 november om een mooie tekening te maken of brief te schrijven en uit te leggen waarom jij zo graag een hulppiet wil zijn op zaterdag 16 november.
Foto BON