Datum: 21-03-2023 - 13:14
22
okt
'13

Dick en Riet van der Linden - van Maaren vieren 50-jarig huwelijksfeest.

Dinsdagmiddag 22 oktober bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het gouden bruidspaar Dick en Riet van der Linden - Van Maaren. Op 25 oktober 1963 stapten het echtpaar in de gemeente Dordrecht in het huwelijksbootje. Het bruidspaar woont sinds een jaar met veel plezier...

in een appartement op de Cicero van het Parkhof in de nieuwe wijk Mossenest 2.

Dick (72) en Riet (71) kwamen in 1964 in Noordwijkerhout wonen, Dick zat bij de toenmalige Rijkspolitie en werd na zijn opleiding in Noordwijkerhout gestationeerd. Dick had bij zijn aanstelling geen idee waar Noordwijkerhout lag en zei tegen Riet dat het ergens tussen Delft en Den Haag was. Oh dacht Riet dan kan ik makkelijk nog in Dordrecht blijven werken, het dorp bleek dus iets verder te liggen. Maar eenmaal verhuisd naar Noordwijkerhout raakte het echtpaar zo verknocht aan ons dorp, dat ze er altijd zijn blijven wonen. Dordrecht was al toen een echte stad en hier is het zo lekker rustig en gezellig wonen, aldus Riet en Dick.

Het echtpaar kreeg in 1964 een huis toegewezen aan de Ericastraat in de Victorwijk en hebben daar tot aan vorig jaar al die jaren heerlijk gewoond. Dick en Riet hebben een zoon in Warmond en een dochter in Noordwijkerhout en twee kleinzonen. Ze hebben elkaar leren kennen op dansles waarbij Dick als een blok voor Riet viel en haar dezelfde avond "onder lichte dwang" nog naar huis bracht. De volgende ochtend stond hij om 10.00 uur alweer bij Riet op de stoep voor bakje koffie, zonder dat hij met haar een afspraak had gemaakt. Dick was en is een echte volhouder en heeft Riet tot aan de dag van vandaag niet meer los gelaten.

Dick heeft tot aan zijn pensioen (57) bij de politie gewerkt. De eerste paar jaar als politieagent op straat, maar al gauw kwam hij terecht bij de recherche en daar heeft hij tot 1999 gewerkt. Riet had de opleiding tot coupeuse gevolgd en werkte tot dat ze naar Noordwijkerhout verhuisde in Dordrecht, eenmaal in ons dorp aanbeland ging ze werken op de Sancta Maria. Maar dat was geen lang leven beschoren want Riet raakte in verwachting en stopte met werken. Toen de kinderen wat groter werden is ze weer gaan werken en kreeg ze een baan in een stoffenwinkel in Lisse en later in Hoofddorp. Dat kwam dan weer goed uit want zo kon ze goedkoop stofjes op de kop tikken om kleding te maken voor het hele gezin. De kledingwinkels hebben al die jaren maar weinig aan dit gezin verdiend, aldus Dick.

Het echtpaar heeft een druk leven achter de rug met allebei een baan en een gezin, maar waren in hun vrije tijd ook druk in de weer bij alle sportclubs (tennis, voetbal, handbal, judo, zwemmen ect.) waar ze zelf of de kinderen aan deelnamen. Jarenlang heeft Dick ook een groentetuin gehad, waarvan de opbrengst soms zoveel was dat de hele straat daarvan kon meeprofiteren.

 

Op dit moment vermaken Riet en Dick, ondanks hun vele vrije tijd, nog steeds uitstekend. Samen hebben ze golfles genomen op Tespelduyn en spelen ze al jaren bridge met een groep bevriende koppels genaamd "Het Koffertje". Dick is al 5 jaar druk in de weer met zijn kleinzoon in het G-team van UDO in Oegstgeest, waarbij hij het team begeleid en traint. Riet gaat iedere vrijdag op stap met haar dochter, maar ze zitten ook geregeld samen achter de naaimachine. Op zaterdag is Riet vaak met haar zoon te vinden op de biologische markt in Amsterdam.

Het gouden echtpaar viert binnenkort het feest met familie en vrienden op Landgoed Tespelduyn. De redactie van BON wenst het bruidspaar nog heel veel gelukkige en gezonde jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's redactie BON.