Datum: 17-10-2021 - 01:11
19
okt
'13

Très occupé dans et autour de l'église blanche! (filmpje)

Anders gezegd "Lekker druk in en om de Witte Kerk" want dat was het op de eerste dag van schilderachtige evenement ‘Beleef de Montmartre’ rondom de Witte Kerk. Maar ook in de Witte Kerk was/is er genoeg te bekijken, daar wordt het laatste expositieweekend gehouden van 'Mijn Witte Kerk'...

Gelukkig kun je morgen zondag 20 oktober je nog steeds een beetje wanen in de Parijse wijk Montmartre, te midden van tientallen schilders, muziek, lekkernijen en vertier, allemaal met een Frans tintje. De grote diversiteit aan stijlen bij de schilders en de ongedwongen sfeer hebben dit evenement de afgelopen twee jaar tot een groot succes gemaakt. U kunt de werken van de schilders ook op deze dag nog bewonderen, maar ook over hun schouders meegluren als ze ter plekke aan het werk zijn.

 

Madame Silhouette, gerenommeerd silhouetten-knipster, is in volle glorie aanwezig. Tevens is er een oldtimershow met een tourrit van alleen maar Franse auto's door de Bollenstreek. De oldtimers verzamelen zich op zondag 20 oktober om 11.00 uur op de Brink en het vertrek van de toerrit is om 12.00 uur. Na deze rit staan de Franse oldtimers vanaf 13.15 uur tot ongeveer 16.00 uur tentoongesteld tijdens het Schildersfestival Montmartre bij de Witte Kerk. De openingstijd van het schildersfestival is van 12.00 uur tot 17.00 uur.

‘Beleef de Montmartre’ wordt georganiseerd door VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372 096. Voor meer informatie www.beleefdemontmartre.nl en  www.vvvnoordwijkerhout.nl.

Het filmpje incl. een lekkere Franse chanson, is van de redactie van BON.