Datum: 09-07-2020 - 01:22
20
okt
'13

Najaarsfeest van de Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout.

Het najaarsfeest van de Zonnebloem Noordwijkerhout vond op zaterdag 12 oktober j.l. in het Victorhuis plaats.  Door voorzitter Henk de Kleer werden allen welkom geheten. Hij merkte op dat het, na een aantal dagen hevige regenval, nu prachtig weer is en dat zeker één van ons dit heeft verdiend...

De vele opgestoken vingers gaven aan dat er velen met hem eens waren. Het grote aantal genodigde gasten en gastvrouwen werd onthaald op al datgene wat je tijdens een najaarsfeest mag verwachten.

Na de koffie met gebak het eerste optreden van het koor Nootzaak uit Leiden. Door de aanwezigen werden uit volle borst de nostalgische liedjes meegezongen. Dit tot grote inspiratie van het koor.  Op het hoogtepunt liet de piano het afweten. De pianist had het probleem blijkbaar als eens eerder meegemaakt. Hij rommelde wat aan de achterzijde van het instrument en tot afgrijzen van de gasten op de voorste rij smeet hij een levensechte slang op de grond.  Na enige stuiptrekkingen bleef het ding doodstil liggen. Een zucht van opluchting ging door de zaal. Het koor zong onverstoorbaar de sterren van de hemel.

Tijdens de pauze waren het  de vrijwilligers die de gasten de nodige hapjes en drankjes aanboden en daar waar nodig hun welzijn in het oog hielden. Na al dit heerlijks het tweede optreden van het koor. Tot groot plezier van het koor werden ook nu de liedjes uitbundig meegezongen. Voor de voorzitter aanleiding om het eind van optreden de opmerking te maken, “zing nog maar een stukje”.  Enthousiast werd door het koor op deze uitdaging gereageerd. 

Rond 15.30 uur kwam aan dit feestelijks een eind. Maar, het werk van de vrijwilligers blijft een never ending story: “Zonder elkaar is iedereen alleen”.

Foto's PR