12
okt
'13

Familieberichten op BON: In memoriam Jan Huijbrechts.

Donderdag 10 oktober is Jan Huijbrechts op 65-jarige leeftijd overleden. Hoewel Jan in Wijk aan Zee geboren is, was hij toch voor vele een bekend figuur in ons dorp. Hij kwam in de jaren 70 in Noordwijkerhout wonen, waar hij op het gemeentehuis ging werken voor de afdeling sport en cultuur...

In die tijd waren er plannen voor de bouw van De Schelft en later heeft Jan meegewerkt aan de totstandkoming daarvan. Vanaf de opening is Jan 10 jaar lang de beheerder geweest van De Schelft. Buiten zijn werk om heeft Jan tot aan het laatst toe heel veel vrijwilligerswerk gedaan en dat maakt hem na al die jaren van verdienstelijke inzet voor de gemeenschap tot een echte Noordwijkerhouter.

In 1978 (2 jaar) is hij lid geworden van de sponsorcommissie van de Marathon Bollenstreek, in 1980 nam hij zitting in de commissie 60-jarig bestaan van de St. Jeanne D'arc.

In 1982 is Jan betrokken bij de organisatie van het landelijk bekende paalzitten bij het Oosterduinsemeer, hij heeft dat 10 jaar gedaan waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter.

Van 1983 tot en met 1987 was hij lid van de commissie van de Landelijke Contactraad voor Gemeentelijke Bemoeiingen met lichamelijke opvoeding, sport en recreatie in het Leeuwenhorst congrescentrum.

Jan heeft veel dorpsgenoten geholpen bij het schrijven van brieven, bezwaarschriften en het doen van belastingaangiftes en is behulpzaam geweest bij het oprichten van een volleybal- of basketbalvereniging en het toen nieuwe dames zangkoor Ladies Melody.

Van 1981 tot 1983 medeoprichter en bestuurslid Badminton klub Noordwijkerhout en van 1984 tot 1996 jeugdvoorzitter (2 jaar), elftalleider en gastheer bij de plaatselijke voetbalclub VVSB. Verschillende jaren medeorganisator geweest van de jaarlijkse verkiezing van de sportman/vrouw/ploeg van het jaar.

In 2001 was Jan de mede-oprichter van het Shantykoor 'T Bollenhart en van 2003 tot heden voorzitter van de Stichting Shantykorenfestival (en het Shantycafé) Noordwijkerhout.

De redactie van BON wenst de familie heel veel sterkte met het verlies van hun Jan.

De rouwkaart van Jan Huijbrechts staat bij de familieberichten, klik hier.