Datum: 02-04-2020 - 06:23
06
okt
'13

Victorkruis voor Ruud van Hal & Henk de Leeuw Pauselijke onderscheiding voor Huub Weijers.

Na afloop van de sfeervolle eucharistieviering, voorgegaan door de onlangs gewijde diaken Bertijn Prins, werden bij gelegenheid van het Victorfeest drie parochianen voor het voetlicht gehaald. Uit handen van Jacques Aartman, vicevoorzitter parochie Sint Maarten mocht Huub Weijers...

de pauselijke onderscheiding, het ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ in ontvangst nemen. Dit onder meer vanwege zijn grote inzet bij de rigoureuze verbouwing en herinrichting van de st. Victorkerk. Volgens planning kon het nieuwe interieur van de kerk met Kerstmis 2011 bewonderd worden en was dat daarmee voor Huub Weijers een kroon op 6 jaar intensief vrijwilligerswerk. Hij was inspirator, voortrekker en regievoerder van de herinrichting van de Victor kerk. 10 Jaar lang heeft hij zich voor de Victorgeloofsgemeenschap ingezet.

De eigen parochiële onderscheiding, het Victorkruis, werd uitgereikt aan Henk de Leeuw en Ruud van Hal. Sinds Henk de Leeuw in 1973 in Noordwijkerhout kwam wonen, heeft hij zich op diverse fronten voor de geloofsgemeenschap ingezet en is hij een vrijwilliger pur sang. En nog steeds actief voor de Voedselbank. Zo was De Leeuw onder meer van 2000 tot 2013 lid en voorzitter van de (i)PCI en vanaf 2003 tot op heden lid en secretaris van de HSK.

Ook Ruud van Hal werd onderscheiden met het Victorkruis. Naast zijn veelomvattend vrijwilligerswerk binnen de parochie en specifiek voor ’t Victorhuis, is Ruud sinds 1975 een enthousiast en bevlogen lid van het Herenkoor St. Caecilia. In zijn bijna 40 jarige zangcarrière maakte hij de pastoors Klein, Hooymans/Koeleman en Goumans mee.

De viering van afgelopen zondag stond toepasselijk in het teken van diaconie; de zorg voor anderen. Na afloop van de viering werden de onderscheiden vrijwilligers gefeliciteerd in ’t Victorhuis en konden de parochianen zien, wat de diverse vrijwilligersgroepen, die zorgen voor ziekenbezoek, de eenzame mensen, de ouderen en de armen allemaal doen. De feestelijk dag werd onder het genot van een hapje en een drankje voortgezet met de traditionele Klaverjasdrive.

Foto's redactie BON.