Datum: 17-01-2022 - 10:29
02
okt
'13

Bloembollen helpen bijen en vlinders.

Het gaat wereldwijd slecht met de bijen en de hommels terwijl ze onmisbaar zijn voor het ecosysteem en van groot belang zijn voor het ontstaan van onze voedselgewassen. Er zijn meer bloeiende planten nodig om de bijenvolken vitaal en gezond te houden. Daar kunnen we zelf aan meehelpen...

Hofleverancier Jac. Uittenbogaard & Zonen BV heeft samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging bollenpakketten samengesteld die de bijen helpen. Het bollenpakket ‘Blije Bijen Mengsel’ zorgt ervoor dat het land bloemrijker wordt wat bijen helpt aan een gevarieerde maaltijd. Bijen bestuiven de bloemen, waardoor voedselrijke zaden en heerlijke vruchten kunnen groeien.

Waar veel vlinders zijn, daar gaat het goed met de natuur. Maar ook de vlinders hebben het nu moeilijk in ons land. En ook die kunnen we helpen, door vlindervriendelijke planten in de tuin te zetten. Ook hiervoor heeft Jac. Uittenbogaard & Zonen BV samen met de Vlinderstichting een bollenpakket ‘Vrolijke Vlinders mengsel’ samengesteld. Beide bollenpakketten zijn nu mooi verpakt verkrijgbaar bij VVV Noordwijkerhout. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372 096. Voor meer informatie www.vvvnoordwijkerhout.nl.