Datum: 17-09-2021 - 09:18
25
sep
'13

5 oktober viering "Dag van de ouderen" in De Schelft.

Op zaterdag 5 oktober viert "Oud en Jong Actief" de " Dag van de Ouderen". Ze doen dit in de Schelft met onder andere een optreden van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble en de Leidse Barokdansgroep. De middag begint om 13.30 uur en de zaal is om 13.00 uur voor u open...

Programma:
Bij binnenkomst vanaf 13.00 uur ‘n kopje koffie of thee met wat lekkers.
* 13.30 uur het optreden van Het Haags Instrumentaal Jeugdensemble.
* 14.30 uur is het pauze met drankje en hapje.
* 15.00 uur Optreden van de De Leidse Barokdansgroep.
* 16.00 uur Afsluiting

Het Haags Instrumentaal Jeugdensemble
Het H.I.J. is een jeugdsymfonieorkest uit Den Haag van, voor en door jonge musici met dirigent Marco C. de Bruin. Het Haags Instrumentaal jeugdensemble is niet zomaar een orkest. Het is een bijzonder ensemble waar leden zelf de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen op allerlei gebieden. “Wij zijn onze eigen baas!” Naast muziek maken, wordt het H.I.J. bestuurd door de leden zelf met zo min mogelijk hulp van ouderen. Dat maakt het spannend. Met ruim zijn ruim 20 leden zitten alle leeftijden door elkaar, van 11-23 jaar. Het bestaat sinds 1958. Het is een muzikale leerschool en het leukste jeugdorkest van Den Haag. En dit superorkest dirigeer ik - Marco C. de Bruin - dirigent sinds 2002, een echt feest om te doen! We spelen van alles wat: van film- tot wereldmuziek en van moderne tot vooral klassieke muziek. Zelfs worden er stukken speciaal voor ons gearrangeerd of gecomponeerd.

De Leidse Barokdansgroep
De Dansen van de Leidse Barokdansgroep kunnen worden verdeeld in: Barokdansen (ca. 1600-1750) en dansen uit de 19de eeuw. De tijdsgetrouwe kostuums verhogen in belangrijke mate de authenticiteit van de dansen. Het repertoire wordt geregeld aangevuld. Ons huidige repertoire omvat: uit de Baroktijd: Contradans, Menuet, Deutsche Tänze, Straattheater, Rembrandt/Saskia dans. Negentiende eeuw: Weense Schottischer-Tanz, Biedermeier Polka, Radetzkymars, Bloemen- en Weense wals, De Veleta,     Feuerfest Polka. Er wordt gedanst op muziek van: Ludwig van Beethoven, Luigi Boccherini, Arthur Morris, Wolfgang Amadeus Mozart, Dimitri Sjostakovitsj, Johann Strauss Sr., Josef Strauss, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en Emile Waldteufel.

Toegangskaarten:
Geïnteresseerde leden kunnen op vertoon van hun KBO-lidmaatschapskaart persoonlijk één gratis toegangskaart afhalen vanaf 10 september 2013 bij:
*    mevr. Riet Schrama, Parallelweg 53. Robijn-Staete Noord
*    mevr. Nel Ruiter, Pilarenlaan 4 – B 11, Puyckendam
*    VVV-Noordwijkerhout, Dorpstraat 6.
Niet-leden kunnen toegangskaarten voor deze bijzondere voorstelling bij betaling à € 5,- ook afhalen bij bovengenoemde adressen.
De Leidse Barokdansgroep - foto PR.