Datum: 09-07-2020 - 19:37
25
sep
'13

De Veenproef in het Atrium van Munnekeweij.

Muziektheaterensemble de Veenfabriek realiseert op vrijdag 27 september een Veenproef als afsluiting van de nationale themaweek DementieEnDan. De Veenproef vindt plaats in het Atrium van gezondheidscentrum Munnekeweij aan de Via Antiqua te Noordwijkerhout. De avond...

kan alleen op uitnodiging worden bijgewoond.

Deze bijzondere Veenproef staat volledig in het teken van ‘dementie’ en brengt cliënten, mantelzorgers, kunstenaars, overheid en verplegend personeel bij elkaar aan tafel. Korte optredens door professionele kunstenaars samen met cliënten van het ontmoetingscentrum dementie worden afgewisseld met bijdragen door bevlogen sprekers. Een van de sprekers is Eric Scherder (hoogleraar VU klinische psychologie en bewegingswetenschappen, specialisatie dementie).

Deze bijzondere Veenproef komt voort uit een unieke samenwerking tussen initiatiefnemers IDTV /docs en campagneteam DementieEnDan, Topaz Munnekeweij en muziektheaterensemble de Veenfabriek.

De Veenproef
De Veenproef-avond is ontstaan vanuit het verlangen de scheiding tussen podium en publiek vergaand op te heffen. In de filosofie van de Veenfabriek is de maatschappelijke rol die een kunstbedrijf kan spelen niet ten volle te benutten door ‘alleen maar’ vanaf het podium gedachten en conclusies aan het publiek te presenteren. De Veenfabriek benadert haar toeschouwer graag als een deelnemer aan een avond, in plaats van als een consument die een dienst van de Veenfabriek koopt. Door de structuur van de Veenproef begint de Veenfabriek daarin te slagen. In een zorgvuldig opgebouwde, aan een maatschappelijk thema gerelateerde setting ontmoeten kunstenaars en toeschouwers elkaar aan gedekte tafels waaraan gezamenlijk gegeten wordt. Er zijn altijd enkele sprekers die op de thematiek van de avond reflecteren, afgewisseld met scenes, fragmenten of composities.

Door de ontwikkelde formule ontstaat er altijd een gesprek tussen gasten en toeschouwers; tussen kunstenaars en specialisten en reageert de muziek of de theatrale scene op associatief of concreet niveau heel gemakkelijk op de uitspraken die gedaan worden.

 

Praktisch Veenproef DementieEnDan
Regie
Paul Koek
Muziek, dans en spel
acteurs en muzikanten van de Veenfabriek, cliënten Topaz Munnekeweij, Marjolein Vogels (dans), studenten Koninklijk Conservatorium (TIME)
Spreker
o.a. Eric Scherder
Vormgeving
Nieke Koek
Catering
Bostel Brothers
Productie en techniek
Veenfabriek
Datum: 27 september 2013
Inclusief: maaltijd Aanvang: 19:00 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
Toegang: alleen op uitnodiging Locatie: Topaz Munnekeweij (Atrium), Via Antiqua 25, 2211 HW Noordwijkerhout