Datum: 06-07-2022 - 11:37
24
sep
'13

Eefje van Schie ondersteunt bewoners Munnekeweij bij het maken van kunstwerken.

In het kader van de campagneweek Dementie En Dan zijn er allerlei activiteiten in ons land en dus ook bij Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout. Op 1 september stond er op BON al een nieuwsitem van het maken van een kunstwerk door de bewoners van Munnekeweij. In de afgelopen weken...

zijn er nog meer kunstwerken gemaakt en al deze kunstwerken zijn alleen vandaag dinsdag 24 september te bewonderen in het Atrium van de Munnekeweij. De opening van de expositie was vanochtend om 10.30 uur en het lintje werd doorgeknipt door mevrouw Maya Feteris-Hoft bestuurslid Alzheimer Nederland afdeling Noord. Wilt u expositie nog bekijken dan moet u snel zijn het is vandaag nog tot 16.00 uur te bewonderen. Maar natuurlijk kunt u ook de foto's op BON bekijken.

Noordwijkerhoutse kunstenares Eefje van Schie.
Bij het ontwerpen en maken van de kunstwerken werden de bewoners zoals altijd ondersteund door de activiteitenbegeleiding van de Munnekeweij, maar ook door de 23-jarige kunstenares Eefje van Schie uit Noordwijkerhout (zie eerste foto). Eefje is onlangs afgestudeerd op kunstacademie KABK in Den Haag en gaat zich in de nabije toekomst toeleggen op het onder andere geven van workshops voor kinderen.

Maar toen ze gevraagd werd om de bewoners van Munnekeweij te ondersteunen bij het ontwerpen en maken van de kunstwerken door middel van fotografie, chamotteklei en verf, wilde ze dat heel graag doen. Eefje vond het enorm leuk om de mensen te helpen en genoot net zoveel van het resultaat als de bewoners zelf. Wilt u meer informatie over het werk van Eefje, kijk dan op haar website www.eefje-van-schie.com.

Expositie: Dementie En Dan … KUNST dinsdag 24 september 10.00 – 16.00 uur in de Munnekeweij. Klik hier voor de website: DementieEnDan

Foto's redactie BON.