Datum: 08-12-2021 - 10:15
22
sep
'13

Burendag in Noordwijkerhout. (foto's)

Dit weekend vierde Nederland voor de achtste keer Burendag. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar eind september op een zaterdag (maar ook vrijdag en zondag) gevierd. Ook in Noordwijkerhout werd op een aantal plaatsen op kleine en...

grote schaal Burendag gevierd. De redactie van BON werd uitgenodigd om even een kijkje te komen nemen bij de relatief nieuwe wijk Victori aan de Kerkstraat. Er hadden zich maar liefst 110 bewoners uit de wijk zich aangemeld bij de organisatie.

Op de kop van de Watermolen waren er verschillende funactiviteiten voor jong en oud, opgezet voor de vergroting van de saamhorigheid in de wijk. De kinderen vermaakte zich uitstekend met allerlei spelletjes, popcornautomaat en het springkussen. Tevens had men een grote partytent neergezet waarin de bewoners goed werden voorzien van een hapje en een drankje. Een heuse DJ verzorgde de muziek en 's avonds is de feestelijke dag afgesloten met een heerlijke barbecue.

In de fotogalerij staan de foto's van de activiteit in de wijk Victori.

Burendag is een nationale feestdag.
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.