Datum: 27-09-2021 - 23:40
19
sep
'13

Bijeenkomst in de bibliotheek "voorlezen aan de allerkleinsten".

Dit jaar is de Bibliotheek Bollenstreek van start gegaan met BoekStart. Dit programma is de letterlijke start voor een goede taalontwikkeling. Het heeft als doel om jonge ouders met hun baby’s te stimuleren om op jonge leeftijd met voorlezen te beginnen om de taalontwikkeling te stimuleren...

Vanaf januari 2013 ontvangen ouders van baby’s van drie maanden een uitnodiging van de gemeente om het BoekStart-koffertje af te halen in de bibliotheek. Het koffertje bevat twee boekjes en een gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Al vanaf de eerste dag luisteren baby’s naar stemmen en kunnen zij genieten van voorlezen. Samen plaatjes kijken en zingen of praten is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling.

Behalve het aanbieden van een mooie collectie, wil de Bibliotheek Bollenstreek haar BoekStart-leden ook iets extra’s bieden in de vorm van activiteiten in de bibliotheek. In vier vestigingen van de bibliotheek vinden daarom deze maand bijeenkomsten plaats waar ouders samen met hun baby of dreumes, andere jonge ouders kunnen ontmoeten.

Centraal staat het voorlezen. Is het wel zo gemakkelijk als iedereen denkt? Hoe kun je spelenderwijs met een boekje bezig zijn samen met je baby? Tijdens de bijeenkomst geven medewerkers van de bibliotheek tips & trucs om van het voorlezen een feest te maken.

De bijeenkomst vindt plaats op 27 september in bibliotheek Noordwijkerhout, de start is om 10 uur en het duurt ongeveer 1-1,5 uur. De toegang is gratis, van te voren inschrijven gewenst.