Datum: 27-09-2020 - 12:12
16
sep
'13

20-jarige Noordwijkerhouter aangehouden voor stelen van lokfiets.

Een 20-jarige man uit Noordwijkerhout is in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september aangehouden op verdenking van de diefstal van een fiets. Het ging om een lokfiets van de politie. Rond 02.55 uur kreeg de politie een seintje dat een lokfiets die in Voorhout was neergezet...

in beweging was. Enkele minuten later troffen agenten de 20-jarige Noordwijkerhouter aan bij de rotonde op de Componistenlaan. Hij zat op de lokfiets en daarop is hij aangehouden.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen

Fietsendiefstal is de meestvoorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal ze de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden. Tot op heden deden 211 mensen aangifte van diefstal van zijn of haar fiets. In de vergelijkbare periode in 2012 waren er dat nog 189. Een stijging van 12%. Om die reden blijft de politie alert op dit fenomeen en zet daarbij dan ook de lokfiets in.