Datum: 25-02-2020 - 01:26
14
sep
'13

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (dagboek-4)

Alweer voor de tweede keer op rij vertrokken donderdag 5 september een groep van 12 leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado, de zustergemeente van Noordwijkerhout in Japan. Bon houdt op de hoogte van de belevenissen en foto's aldaar in het verre oosten...

Dagboek deel 4: Kimonoles
Vrijdagochtend verzamelden de leerlingen van Leeuwenhorst zich bij de Yukokan Highschool voor de ochtendlessen. Eerst stond er scheikunde op het programma. De studenten van Yokokan hadden een posterpresentatie voorbereid. Zij presenteerden de resultaten van onderzoek dat in samenwerking met de Universiteit van Nagasaki was gedaan.

Daarna stond de kimonoles op het programma. Na een inleiding over de geschiedenis van de Japanse kledij was het aan de leerlingen om een Yukata aan te trekken. Een moderne lichtgewicht kimono. De jongens trokken een judopak at natuurlijk stoere plaatjes opleverde. Ook de kendopakken trokken de nodige aandacht. Na de lunch was er Japanse les, waarin weer aandacht besteed werd aan het kalligraferen.

De schooldag werd besloten met de voorbereidingen van de eindpresentaties. De clubactiviteiten aan het eind van de schooldag waren judo, karate, sumo en dans. Het weekend is vrij. De meeste leerlingen gaan dit weekend naar Sasebo, de dichtstbijzijnde grote stad. Shoppen en rondkijken. Maandag het vervolg van de uitwisseling en dinsdag reizen de leerlingen weer naar huis en dus naar school.

Wordt vervolgd hier op BON.

Dagboek deel 3: Japanse les

Dagboek deel 2: kennismaking op school.

Dagboek deel 1: Het vertrek.

Foto's PR

{gallery}4137{/gallery}