Datum: 15-08-2020 - 10:14
15
sep
'13

Altijd al een instrument willen spelen?

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Vanuit die gedachte hecht muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” er groot belang aan om te investeren in de jeugd en wordt er veel energie besteed aan het werven van nieuwe leden. De vereniging is dan ook enorm blij dat deze week 10 nieuwe leerlingen...

beginnen aan de muziekopleiding die de vereniging biedt. Het werven van nieuwe leerlingen begint al in het voorjaar. Dan worden de basisscholen bezocht. Dit bezoek aan de basisscholen wordt gevolgd door een open avond waar zowel de leerlingen als de ouders kennis maken met de vereniging en de verschillende instrumenten. Daarna kunnen de geïnteresseerde kinderen een aantal Algemene Muzikale Vormingslessen (AMV lessen) volgen.

In deze lessen krijgen de kinderen les in de beginselen van muziek en worden de verschillende instrumenten uitgediept. Hierdoor krijgen kinderen de maximale begeleiding bij het kiezen van een instrument. Kinderen die vervolgens interesse hebben in het bespelen van een instrument beginnen na de vakantie met privé lessen die door professionele docenten gegeven worden.

Na een gedegen opleiding van ongeveer 5 jaar kunnen de leerlingen dan doorstromen naar de marchingband of de harmonie. In die tijd hebben de leerlingen ook voldoende onderricht gekregen in het samenspelen door onder meer samen te spelen in het startersorkest en het leerlingenorkest. En ook het sociale aspect komt tijdens de opleiding ruim aan bod. De vereniging organiseert jaarlijks diverse activiteiten voor de jeugd.

Lijkt het je ook leuk om lid te worden van een bruisende vereniging en lijkt het je leuk om een instrument te bespelen? Bezoek dan eens de website www.stjeannedarc.nl.