Datum: 16-02-2020 - 20:40
09
sep
'13

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (dagboek-1)

Al weer voor de tweede keer op rij vertrokken afgelopen donderdag 5 september een groep van 12 leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado, de zustergemeente van Noordwijkerhout in Japan. Na een lange vermoeiende vlucht arriveerden zij vrijdag om 15.30 uur...

plaatselijke tijd in Fukuoka, vanwaar zij met een busje van de gemeente Hirado werden opgehaald.

In Hirrado werden zij op een geweldige manier verwelkomd door de gastouders en brachten zij voor het eerst van hun leven een nachtje door in het land van de rijzende zon. Op zaterdag regende het, waardoor het programma werd aangepast. Niet vervelend, want na een speurtocht door het stadje bezochten zij het Matsura museum, al waar zij de theeceremonie mee maakten.

Op zondag waren de National Presentations. Op een geweldige manier presenteerden de scholen hun land en hun school. Daarna stond er weer een geweldige maaltijd klaar. Het japanse eten is een dagelijks onderwer van gesprek. Het is ook even wennen: rijst, misosoep en vis voor het ontbijt.

Nu (maandagochtend) vertrekt men naar de Hirado Highschool, waarvan morgen het verslag volgt. Wordt vervolgd hier op BON.

Foto's PR