Datum: 05-12-2021 - 00:18
30
aug
'13

Interview Arjan Broekhof over voorzitterschap VVSB.

Bijna twee maanden geleden maakte Gerard Heemskerk bekend na negentien jaar te stoppen als voorzitter van VVSB. Zijn beoogde opvolger is inmiddels voorhanden. Donderdagavond maakte het bestuur van VVSB bekend Arjan Broekhof voor te dragen als de nieuwe preses...

Onder voorbehoud dat onze leden op de algemene ledenvergadering akkoord gaan, neemt Arjan de voorzittershamer over. Arjan is met zijn bedrijf Broekhof Verpakkingen hoofdsponsor van VVSB. In dit interview legt hij zijn beweegredenen en visie uit.

Arjan, ben je blij om voorzitter van VVSB te worden?
Ja natuurlijk. Ik heb er alleen wel goed over na moeten denken, het is niet iets wat je binnen een paar uur beslist. Ten eerste had ik niet verwacht dat ze mij zouden vragen. Ik heb immers een gezin en een eigen zaak. Anderzijds had ik eerst mijn twijfels over de combinatie van voorzitter en hoofdsponsor. Maar door middel van extra afspraken met de stichting VVSB Promotion hebben we alles volledig dichtgetimmerd en kan er dus geen belangenverstrengeling plaatsvinden. Bovendien ben ik van mening dat het prima naast elkaar kan functioneren. Het hoofdsponsorschap is slechts een klein stukje van de vereniging. Het gaat om het totale plaatje. Iemand van de F1 is net zo belangrijk als een lid van de A-selectie.

Is het een voordeel of een nadeel om Gerard Heemskerk na een periode van negentien jaar op te volgen?
Of je nu negentien of vijf jaar voorzitter bent, dat maakt voor mij niet uit. Gerard heeft het fantastisch gedaan en hij verdient een standbeeld daarvoor. Toen hij begon speelde VVSB nog in de derde klasse en was de vereniging anders dan die nu is. Nu leven we in een andere tijd en wordt er een andere manier van besturen gevraagd. Ik denk dat dat een van de redenen is waarom ze mij gevraagd hebben.

Met jouw bedrijf streef je altijd het hoogst haalbare na. Was het feit dat VVSB op het hoogste amateurniveau speelt een extra motivatie voor jou?
Dat maakt me niet zoveel uit. Het is niet zo dat ik het niet gedaan had als VVSB in de eerste klasse speelde. Ik vind VVSB een fantastische vereniging en vind het een eer dat ze mij gevraagd hebben. Bovendien heb ik veel vertrouwen in het huidige bestuur. Ik heb een aantal goede gesprekken gevoerd met Tim van der Weiden, Theo Aanhane en Corné Koster en in hun heb ik alle vertrouwen. Dat is belangrijk want er liggen nogal wat uitdagingen voor ons. Bovendien zijn het jongens van mijn leeftijd. Als zij in de zestig waren geweest, had ik het waarschijnlijk niet gedaan.

Is het voorzitterschap te combineren met een eigen zaak en een gezin?
Daar ben ik heilig van overtuigd. Als ik er niet de tijd voor had gehad, had ik het niet gedaan. Ik heb het ook tot in den treure overlegd met mijn vriendin, maar zij staat er achter. Wel zal ik in mijn privéleven wat dingen moeten laten. Ik sport nu heel veel, maar dat zal iets minder worden. Zaterdag was ik voorheen zelden op de club, dat zal veranderen. Maar ik doe het graag. Wel zal Gerard nog de uitwedstrijden , en wellicht wat andere taken,  voor zijn rekening nemen. In de uitwedstrijden gaat toch heel veel tijd zitten.

Hoe reageerde jouw vader Piet Broekhof?
Die vond het wel heel leuk. Het is niet dat hij zegt: zoon, wat ben ik trots. Maar ik weet dat hij het leuk vindt. Gelukkig maar, want mede dankzij hem ben ik VVSB’er geworden.

Heb jij zelf overigens een voetbalachtergrond bij VVSB?
Ik heb tot de D1 gevoetbald, maar omdat ik ook op een aardig niveau tenniste, moest ik een keuze maken. Dat werd tennis. Vanaf mijn 22 of 23e heb ik nog een jaar of vier in het standaardteam op de zaterdag gespeeld. Na een kampioenschap in de vijfde klasse ben ik gestopt. Ja, je zou kunnen zeggen dat ik op mijn hoogtepunt gestopt ben. (lachend)

Ook toen mijn vader nog de zaak had en ik nog geen hoofdsponsor was, ging ik thuis altijd kijken. En uitwedstrijden in de buurt bezocht ik ook vaak. Zondag ben ik trouwens nog in Lienden geweest. Dat was een mooie start van het seizoen. Ik denk dat het een leuk jaar kan worden. Veel tegenstanders zijn minder geworden, terwijl VVSB juist in de breedte is gegroeid.

 

Wat is de procedure voor de komende maanden?
Er kan zich nog een tegenkandidaat beschikbaar stellen. Officieel begin ik pas na de ledenvergadering, die eind oktober of begin november is. Maar ik ga wel alvast het nieuwe bestuur prepareren. Er liggen grote uitdagingen op ons te wachten, zoals op het gebied van financiën en accommodatie, dus daar wil ik zo snel mogelijk mee aan de slag.

Bron: website VVSB

Foto: handtekening sponsorcontract op 21 jubi jl. (klik hier)