Datum: 16-02-2020 - 19:31
28
aug
'13

Burgemeester Goedhart trouwt bruidspaar uit Hirado in Noordwijkerhout.

Vanmiddag om 15.30 uur heeft burgemeester Goedhart een bruidspaar uit Hirado Japan, op het Gemeentehuis van Noordwijkerhout "in de echt" verbonden. Het bruidspaar was in Hirado al eerder getrouwd, maar wilde dat graag op ons Gemeentehuis nog eens dunnetjes over doen...

In zijn Engelse toespraak vertelde burgemeester Goedhart dat twee keer trouwen voor de wet niet kan, maar hij wilde wel heel graag het huwelijk dat in Japan gesloten was officieel bevestigen en dat gebeurde op deze middag dan ook.

De huwelijksceremonie verliep wel volgens het Nederlandse protocol met een persoonlijke toespraak, het jawoord, handtekeningen, twee getuigen Martijn Bilars en de schrijver Rob Ruggenberg (schrijver van een boek over Hirado) en als laatste, zoals we in Nederland gewend zijn, met "de bekende zoen". Tsja daar werd door het bruidspaar even lacherig over gedaan, want ja zoenen in het openbaar is in Japan "not done". Gelukkig kreeg de bruid van haar bruidegom toch een liefdevol kusje op haar voorhoofd.

In zijn toespraak haalde de burgemeester ook de stedenband van Noordwijkerhout met Hirado aan, speciaal omdat de bruid Etsuko, als communicatiemedewerkster op het gemeentehuis van Hirado werkt en daardoor de onderlinge bezoeken mede helpt organiseren. Ook haar kersverse echtgenoot Tsuneyuki, leraar op Yukokan High School in Hirado, werkt mee aan de uitwisseling met het Teylingen College Leeuwenhorst. Hierdoor wilde het bruidspaar na hun officiële huwelijk in Japan, dit dolgraag laten bevestigen in Noordwijkerhout. Het paar is na deze huwelijkse bevestiging nog 10 dagen op bezoek in Nederland.

Onlangs was er al een bezoek uit Japan, een delegatie van de Hirado Football Association was in Noordwijkerhout. In september vertrekt de tweede groep leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst naar Hirado. BON zal ook van dit bezoek regelmatig verslag gaan uitbrengen.
Foto's redactie BON.