Datum: 09-07-2020 - 19:40
23
aug
'13

Programma Oranjefeesten Noordwijkerhout.

Het complete programma van de traditionele Oranjefeesten in Noordwijkerhout, is door de Oranjevereniging bekend gemaakt. Er worden van 1 t/m 5 september heel veel activiteiten georganiseerd door de Oranjevereniging en is er voor een ieder wat wils. De BON-redactie...

gaat er weer dagelijks uitgebreid verslag van doen. Hou de website van Blik Op Noordwijkerhout dus goed in de gaten. We wensen u veel plezier tijdens deze dagen. Door te klikken op de blauwe link van de dag van uw keuze, krijgt u meer informatie over de activiteiten op deze dag. Thema Oranjefeesten 2013: Van koningin naar koning.

Hieronder ziet u eerst de verkorte versie van het programma, daaronder staat alle informatie van de activiteiten.

Zaterdag 31 augustus
19.00 tot 20.00 uur Vóórinschrijving in Café van der Geest.

Zondag 1 september
11.00 uur Baggerloop op het terrein van Peter Overdevest (dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Carnavalsvereniging de Vikings)
13.00 uur Open Air Dart toernooi nabij de Witte Kerk (dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Café Het Feest van Harry)

Maandag 2 september

Ziekenbezoek
18.30 uur 10de Noordwijkerhoutse Oranje zwemkampioenschappen in de Schelft
18.45 uur Jeugdbowling toernooi in Flamingo Bowling
19.30 uur 22ste Oranjebridgedrive in de Schelft
20.00 uur Oranjebowling toernooi in Flamingo Bowling

Dinsdag 3 september
10.30 uur Opening kermisweek in Munnekeweij
13.30 uur Klaverjassen in Puyckendam
14.00 uur Opening Lunapark op de Brink
14.00 tot 15.00 uur Beschikbaarstelling Lunapark op de Brink
14.30 uur OranjeSuperBingo in Munnekeweij
19.15 uur 42ste Jeugd Oranjeloop in de kern van het dorp
19.45 uur Vanavond moet je in ’t DURP zijn!!!
20.00 uur Klaverjaswedstrijd in het Victorhuis

Woensdag 4 september
09.00 uur Jeu de Boules op de binnenplaats van Puyckendam
09.00 uur Tonknuppelen voor heren op het terrein van Rivierduinen
10.00 uur Tonknuppelen voor dames op het terrein van Rivierduinen
10.00 uur Spelochtend op de basisscholen
13.30 uur Tonknuppelen voor kinderen op het terrein van Rivierduinen
13.30 uur 67ste Ronde van Noordwijkerhout
14.00 uur Tonsjorren nabij de Witte Kerk
19.30 uur Lampionnenoptocht en optreden Streetdancegroep van Nispen

Donderdag 5 september
07.00 uur Viswedstrijd in de Leidsevaart
09.00 uur Vogelschieten aan de 's-Gravendamseweg
10.15 uur Klootgooien in Robijnstaete
11.00 uur Schatgraven aan de Schippersvaartweg
11.30 uur Kermislunch met springkussens rond de Witte Kerk
(dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Het Wapen van Noordwijkerhout en Lunchroom Arthur)
13.00 uur Grand Prix motorcross op de Herenweg t.h.v. nummer 430
13.30 uur Bingo-Time in Puyckendam
13.30 uur Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst
16.00 uur Muziekfeest met ludiek spel in de Zeestraat ter hoogte van Café van der Geest (dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Café van der Geest)
19.00 uur Prijsuitreiking kleurwedstrijd en advertentiepuzzel in restaurant Zegers
20.00 uur Prijsuitreiking etalage-puzzelwedstrijd in restaurant Zegers
22.00 uur Groot vuurwerk op het VVSB terrein.

Zondag 1 september
11.00 uur  Baggerloop op het terrein van Peter Overdevest
De Baggerloop wordt dit jaar voor de 9de keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot een echte Noordwijkerhoutse traditie om de kermisweek te beginnen. Het carnavalsseizoen 2013 / 2014 is een speciaal jaar voor CV de Vikings, ze zijn namelijk opgericht in 1970 en vieren dus hun 4x 11-jarige jubileum. Met dit in het achterhoofd hoopt CV de Vikings op extra veel deelnemers en toeschouwers. Zij zullen er alles aan doen om het magische aantal deelnemers van 500 te bereiken en zo mogelijk, ruimschoots voorbij te streven. Met veel hilariteit worden de sloten in de polder bedwongen door jong en oud. De baggerloop is niet echt een wedstrijd al zijn er wel prijzen voor de snelste tijden (twee rondjes).  Het meedoen is belangrijker dan winnen. Ook zijn er prijzen voor de leukste groep en diegene die het origineelst verkleed aan de start verschijnt. Als je eenmaal een keer de baggerloop hebt meegemaakt, wil je niets anders meer. Na afloop word je getrakteerd op een verfrissende douche door de Noordwijkerhoutse Jeugdbrandweer. Het inschrijven start om 10.00 uur op het terrein van Peter Overdevest aan de Leeweg. U kunt zich ook inschrijven tijdens de vóórinschrijving van de Oranjevereniging in Café van der Geest.
Donateurs van de Oranjevereniging betalen dan € 4,00.
Het inschrijfgeld ter plaatse bedraagt voor iedereen € 5,00.
Deelnemen kan vanaf 12 jaar en een zwemdiploma is verplicht.
Dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Carnavalsvereniging de Vikings.

13.00 uur  Open Air Dart wedstrijd nabij de Witte Kerk

Vandaag is het wederom tijd voor de 2de editie van het Noordwijkerhouts Open Air Dart toernooi, georganiseerd door het Feest van Harry in samenwerking met Sandra de Winter. Het speltype is 501 b.o. 5 legs. De verliezer in de 1ste ronde komt automatisch in de verliezersronde terecht. Voor zowel de winnaars- als de verliezers ronde zijn geldprijzen beschikbaar. Deelname vanaf 16 jaar. De kosten bedragen € 10,00 per persoon. De dartbanen staan nabij de Witte Kerk opgesteld en de start is om 13.00 uur.
Inschrijven kan bij het Café Het Feest van Harry of via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie kunt u bellen naar 0252-869827.
Dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Café Het Feest van Harry.

Maandag 2 september
Ziekenbezoek
Ieder jaar worden onze zieke dorpsbewoners in de streekziekenhuizen bezocht door vrijwilligers van de Oranjevereniging. Ook langdurig zieken in Noordwijkerhout worden door de Oranjevereniging blij gemaakt met een attentie. In verband met de wet op de privacy is het mogelijk dat wij niet iedereen bereiken omdat wij van officiële instanties geen namen en adressen krijgen. Weet u iemand die beslist niet vergeten mag worden en die een bezoekje op prijs zal stellen, neem dan vóór 31 augustus contact op met
Liesbeth Vreeken, tel. 37 69 65 of mail naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Dit onderdeel is geadopteerd door: Broekhof Verpakkingen BV en 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Tonneke van Nobelen, Liesbeth Vreeken en Patricia Hogervorst.

18.30 uur 10de Noordwijkerhoutse Oranje zwemkampioenschappen in de Schelft
De Oranjevereniging organiseert samen met de zwemvereniging Noordwijkerhout, voor de tiende keer de Noordwijkerhoutse Oranjezwemkampioenschappen in zwembad de Schelft. Vanaf 18.30 uur zal om de felbegeerde medailles worden gestreden. Er zullen drie afstanden gezwommen worden, de vrije slag, schoolslag en rugcrawl, waarna uiteindelijk de winnaars bekend zullen worden gemaakt. Dit jaar zullen er net als vorig jaar voor de wedstrijdzwemmers en recreatiezwemmers aparte medailles te winnen zijn.
Ben je niet bang voor water, heb je een zwemdiploma in bezit ben je misschien een verborgen Olympisch talent, doe dan mee. Je leeftijd is niet belangrijk, het is voor groot en klein. Dus wat zou het leuk zijn als ouders en kinderen samen meedoen met deze wedstrijd.
Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 en bij vóórinschrijving voor donateurs € 1,25.
Inschrijven kan ook ter plaatse van 17.00 tot 17.30 uur.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Houtzager Verwarmingstechniek.
Commissie: Tonneke van Nobelen en Antoine Duivenvoorden.

18.45 uur Jeugdbowlingtoernooi in Flamingo Bowling
Als aanvulling op het bowlingtoernooi in Flamingo Bowling voor volwassenen, organiseert het team Jong Oranje een toernooi voor de jeugd van Noordwijkerhout in de leeftijdscategorie van 12 t/m 17 jaar. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de teams worden ingedeeld. Je kunt vooraf inschrijven via de sociale media of tijdens de vóórinschrijving bij Café van der Geest.
Het inschrijfgeld voor de jeugd bedraagt  € 5,00 p.p. en bij vóórinschrijving voor donateurs € 3,50.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Flamingo Bowling.
Commissie: Jong Oranje.

19.30 uur 22ste Oranjebridgedrive in de Schelft
De zaal is om 19.00 uur geopend en de bridgers stromen dan langzaam binnen. Om 19.30 uur wordt het startsein gegeven voor de eerste ronde door wedstrijdleider Coby Caspers, die hopelijk haar arbitrage niet hoeft toe te passen. Een oranje uitdossing zorgt voor een gezellig sfeertje. Er zal na afloop, zoals vanouds, een zakje ‘oranje bollen’ voor u klaar staan, die in het voorjaar een leuke herinnering aan deze Oranjebridge zullen zijn. De zakjes met de ‘oranje bollen’ worden ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door Dobbe Export BV aan de Loosterweg 37A te Voorhout. Het vaste inschrijfadres is Ton sur Ton aan de Havenstraat.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per paar.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Dobbe Export BV en Hobaho BV.
Commissie: Peter Edelaar en Kitty van Steijn.

20.00 uur Oranjebowlingtoernooi in Flamingo Bowling
Nadat de jeugd haar kunsten heeft vertoond op de gepoetste banen bij Flamingo Bowling, is het weer de beurt aan de iets ouderen onder ons om te strijden om de grote bokaal. Er is maar plaats voor 80 deelnemers dus zorg dat je er op tijd bij bent, want vol is vol. Vóórinschrijving is bij Café van der Geest. Het inschrijfgeld bedraagt  € 10,00 p.p. en bij vóórinschrijving voor donateurs € 7,50.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Flamingo Bowling.
Commissie: Jan Nederstigt en Huub Aanhane.

Dinsdag 3 september
Help Noordwijkerhout een feestelijk aanzicht te geven tijdens de Oranjefeesten door de nationale driekleur uit te hangen. Laat maar zien dat we een fantastische feestweek hebben!

10.30 uur Opening kermisweek in Munnekeweij
Traditiegetrouw komen de Oranjevereniging en de burgemeester op de koffie in Munnekeweij. Natuurlijk is er gebak bij de koffie. De burgemeester geeft het startschot en Yes! Het feest kan beginnen. De bewoners en de medewerkers wordt een gezellige kermis toegewenst.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Engel van Jan/KA Foundation.
Commissie: Mirjam van der Panne en Liesbeth Vreeken.

13.30 uur Klaverjassen in Puyckendam
In samenwerking met OJA, Oud en Jong Actief, wordt deze kaartmiddag georganiseerd. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de eerste kaarten worden om 13.30 uur geschud. De vrijwilligersploeg voorziet u van een hapje en een drankje. Vóór het avondeten zal de uitslag bekend zijn. Veel plezier!
Dit onderdeel is geadopteerd door: Engel van Jan/KA Foundation.
Commissie: Liesbeth Vreeken en Mirjam van der Panne.

14.00 uur Opening Lunapark op de Brink
Drie dagen kermis. Touwtje trekken, draaien tot je misselijk wordt, rustig in de draaimolen, een lekkere oliebol of iets anders om te snoepen, gevaarlijk schieten of rustig een balletje gooien. Er is voor elk wat wils. Voor jong en oud.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Klaas van Nes en Mirjam van der Panne.

14.00 tot 15.00 uur Beschikbaarstelling Lunapark op de Brink
Het eerste uur van de kermis is, zoals gebruikelijk, voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stellen een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers staan klaar om kinderen en ouderen te helpen. Er wordt met aangepaste snelheid gedraaid. Indien uw kind niet bekend is bij de bekende organisaties dan kunt u zich aanmelden bij Liesbeth Vreeken, tel. 37 69 65 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor alle duidelijkheid moet worden vermeld dat de draaiende zaken ter beschikking staan en NIET de gokspelen, de behendigheidsspelen en de exploitaties van etenswaren.
Dit onderdeel is geadopteerd door: De kermisexploitanten en Engel van Jan/KA Foundation.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Klaas van Nes en Mirjam van der Panne.

14.30 uur OranjeSuperBingo in Munnekeweij
Er wordt voor u een bingo georganiseerd met prachtige prijzen. Niet alleen voor de bewoners van Munnekeweij, maar ook belangstellenden van buitenaf zijn welkom. Let wel, vol=vol! De zaal is open vanaf 14.15 uur. Voor de inwendige mens wordt gezorgd door de vrijwilligers van deze middag. Natuurlijk ontbreekt een hapje en drankje niet. Voor de deelnemers aan deze middag is een oranje tintje een must! U wilt toch ook met een leuke prijs naar huis!
Dit onderdeel is geadopteerd door: Engel van Jan/KA Foundation.
Commissie: Mirjam van der Panne en Liesbeth Vreeken.

19.15 uur Jeugd-Oranjeloop in de kern van het dorp
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseert de Oranjevereniging haar traditionele Jeugd-Oranjeloop. Er is weer een prachtig parcours uitgezet door het centrum van het dorp. De start is in de Havenstraat, vóór de winkel van Looijestein Tweewielers en loopt via de Koninginneweg, de Herenweg, langs het kermisterrein en de Schoolstraat naar de Havenstraat waar de finish is. De organisatie wil er weer een groot spektakel van maken en rekent daarom op een grote opkomst. Alle kinderen zijn vanaf 19.15 uur van harte welkom om aan dit sportieve en leuke evenement mee te doen. Alle ouders, opa’s, oma’s en verdere belangstellenden worden uitgenodigd de deelnemertjes aan te moedigen! Er zijn in diverse leeftijdscategorieën prachtige prijzen te verdienen. Natuurlijk zullen alle deelnemers na afloop een mooie herinnering ontvangen. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00. Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd.

Er wordt een Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd t/m 14 jaar gehouden. Als je inschrijft voor de jeugdloop van Noordwijk-Binnen, Hillegom of Noordwijkerhout ontvang je gratis een stempelkaart. Om in aanmerking te komen voor een fraaie SPOC- medaille moet je met minimaal 4 jeugdlopen meedoen maar meer mag natuurlijk ook. Hoe meer stempels des te hoger het getal wat op de medaille komt te staan. De jeugdlopen worden net zoals het SPOC gehouden tijdens de najaarsfeesten achtereenvolgens in Noordwijk-Binnen, Hillegom, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Vóórinschrijven en voor meer informatie www.oranjecircuit.nl. Kosten bedragen € 15,00. Verder is inschrijven mogelijk tot 15 minuten vóór de wedstrijd in Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom. Kosten bedragen dan € 17,00. Meedoen aan de wedstrijd alleen in Noordwijkerhout kan ook voor € 4,00.

Super Prestige Oranje Circuit
Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseren atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). Het circuit gaat over 6 wedstrijden, welke een open competitie is en waaraan iedereen kan meedoen. Deelname aan 1 wedstrijd kan ook. Je wordt in het eindklassement opgenomen indien aan minimaal 4 wedstrijden is deelgenomen. Vóórinschrijven voor het SPOC en voor meer informatie www.oranjecircuit.nl. Kosten bedragen € 15,00. Verder is inschrijven mogelijk tot 15 minuten vóór de wedstrijd in Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom. Kosten bedragen dan € 17,00. Meedoen aan de wedstrijd alleen in Noordwijkerhout kan ook voor € 4,00. Aanvang SPOC-wedstrijd 19.45 uur. Wij verzoeken bewoners langs het parcours, vriendelijk doch dringend hun auto elders te parkeren.
Deze onderdelen zijn geadopteerd door: Sintmaartensdijk Aardolie Producten BV, P.F. Overdevest Bloemenexport BV, Accountantskantoor De Lange, Boon Bouw Aannemings- en metselbedrijf, De Hardloopwinkel Noordwijkerhout en Kapsalon Lars.
Commissie: Huub Aanhane, Harry Janssen, Hans Janssen en Antoine Duivenvoorden.

19.45 uur Vanavond moet je in ’t DURP zijn!!!
De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van een gezellige kermisweek en dit evenement zorgt dan voor de juiste ambiance. De Oranjevereniging zal samen met de deelnemende winkeliers een gezellige invulling geven aan deze avond. U wordt uitgenodigd een puzzel op te lossen, om zo op een informele manier het winkelaanbod in ons dorp beter te leren kennen. Deze puzzel wordt gevormd door de deelnemende winkeliers, die hun etalage voor deze avond extra versierd hebben met daarin verschillende ‘foute’ artikelen, die totaal niets met hun vakgebied te maken hebben. Het is de bedoeling alle etalages af  te zoeken om deze artikelen te vinden. De formulieren met de deelnemende winkeliers kunt u afhalen bij het infopunt van de Oranjevereniging (in de Havenstraat). Door de puzzel op te lossen zijn diverse prijzen te winnen, die belangeloos worden aangeboden door de deelnemende winkeliers uit Noordwijkerhout. Als u de puzzel hebt opgelost, kunt u het formulier inleveren bij het infopunt van de Oranjevereniging tot ‘s avonds 22.30 uur!! Tijdens dit evenement wordt ons DURP opgeluisterd door allerlei muzikale activiteiten op verschillende locaties. Om 20.00 uur wordt het startsein gegeven door Muziekvereniging ‘De Harpe Davids’ met een populair concert in de tuin van de Witte Kerk. Daarna zal er in de dorpskern gezellige muziek te horen zijn, waarbij in ’t DURP de terrassen tot ‘s avonds laat open zijn, zodat een ieder onder het genot van een drankje nog gezellig kan bijpraten. Het advies aan alle inwoners van Noordwijkerhout en natuurlijk aan alle belangstellenden buiten de dorpsgrenzen van Noordwijkerhout: Kom naar ’t DURP en laat u verrassen !!!!
Dit onderdeel is geadopteerd door: Van Steijn Scheidingsspecialisten.
Commissie: Tonneke van Nobelen, Jan Nederstigt, Wally Rodenburg, Patricia Hogervorst en Ted Langeveld.

Vanaf 20.00 uur Infopunt van de Oranjevereniging
Naast de altijd succesvolle en gezellige etalagewedstrijd zal de Oranjevereniging ook dit jaar op dinsdagavond aanwezig zijn met een informatiepunt. Dit infopunt vindt u in de Havenstraat tegenover Bakkerij van Eeden. Hebt u altijd al wat willen weten over de Oranjevereniging en haar activiteiten? De Oranjevereniging is geen geheimzinnige club mannen en vrouwen in soms wat oubollige pakken, maar een actieve, bruisende vereniging die zich met veel enthousiasme inzet voor de inwoners van Noordwijkerhout.  Wij informeren u graag over wat wij doen, waarom wij dit doen en waarbij u ons zou kunnen helpen. Ook kunt u bij ons terecht met vragen over het donateurschap, adoptie van een evenement en de ‘Vrienden Van Oranje’. U kunt zich vanavond natuurlijk ook aanmelden als donateur, vriend of sponsor! Voor iedere nieuwe donateur die zich op deze avond aanmeldt, hebben wij de unieke herinneringsmok van de troonswisseling klaar staan. De nieuwe leden van de ‘Vrienden Van Oranje’ ontvangen een ‘Vriend Van Oranje’-vlag zodat zij de komende jaren tijdens de Oranjefeesten kleurrijk kunnen vlaggen!

Mocht u al donateur zijn en heeft u de mok tijdens Koninginnedag niet opgehaald dan kunt u op vertoon van een geldige donateurkaart alsnog een mok komen ophalen.
Dus grijp uw kans, kom gezellig langs in de tent van de Oranjevereniging en maak kennis of vernieuw deze, bestook ons met vragen wij zullen deze graag beantwoorden.
Commissie: Kitty van Steijn, Klaas van Nes en Ted Langeveld. U bent nog geen donateur maar wilt wel een herinneringsmok? Voor € 5,00 per jaar bent u al donateur van de Oranjevereniging. U kunt donateur worden door u aan te melden via onze website: www.ovnwh.nl/donateur of u geeft u dinsdagvond op en ontvangt direct, als welkomstgeschenk, een herinneringsmok.

20.00 uur Klaverjaswedstrijd in het Victorhuis
Klaverjassers van Noordwijkerhout, ook dit jaar organiseren wij weer in samenwerking  met klaverjasvereniging St. Victor een klaverjaswedstrijd in het Victorhuis. U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee en later op de avond gaan we rond met een hartig hapje. Natuurlijk is er ook weer een loterij met leuke prijzen.
Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 per deelnemer.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Bouwkundig Adviesburo SOLO v.o.f.
Commissie: Hennie van Schooten.

De nationale driekleur dient vóór zonsondergang te worden binnengehaald. Plaats uw vlag goed in het zicht, zodat u morgenvroeg de vlag weer buiten kunt hangen.

Woensdag 4 september
De éérste activiteit van iedere Noordwijkerhouter is uiteraard het uithangen van de nationale driekleur. Dit zal bijdragen aan een gezellige sfeer in Noordwijkerhout.

09.00 uur Jeu de Boules op de binnenplaats van Puyckendam
Dit populaire evenement mag ook dit jaar niet ontbreken in Noordwijkerhout. Gezien de steeds stijgende belangstelling met bijbehorende stijging van het aantal deelnemers is dit een echte topper aan het worden. Iedereen vanaf 30 jaar kan meedoen. Kom en doe mee!!! Gezelligheid staat voorop. De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Jeu de Boulesvereniging met als voorzitter dhr. H. v.d. Nieuwendijk. Het spel wordt op de binnenplaats van Puyckendam gespeeld.
Het inschrijfgeld is € 2,00. Donateurs van de Oranjevereniging betalen, bij vóórinschrijving € 1,00.
Dit onderdeel is geadopteerd door:  ‘de Vrienden Van Oranje’.
Commissie: Tonneke van Nobelen en ereleden van de Oranjevereniging.

09.00 uur Tonknuppelen voor heren op het terrein van Rivierduinen
Evenals in 2012 zal dit traditioneel drukbezochte en zeer gezellige evenement weer plaatsvinden op het terrein van Rivierduinen. Voor 2013 hebben we in ieder geval goed weer besteld. Ook dit jaar kan je een ‘Ton’ adopteren. Voor € 25,00 heb je een eigen Ton met daarop je naam of je logo! Zorg dat je dit opgeeft bij de inschrijving of al op voorhand meldt bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt je persoonlijke Ton! We verwachten en rekenen wederom op een hoge opkomst en hopen een record aantal deelnemers op 9 banen te ontvangen. Let op: vóórinschrijven is zinvol. U betaalt dan als donateur van de Oranjevereniging € 4,00, als niet donateur betaalt u € 8,00. Als u ter plekke inschrijft op 4 september wordt voor iedereen een tarief van € 10,00 gehanteerd. Zoals altijd is er catering, EHBO en een voortreffelijke sfeer zodat de tweede dag van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout een geweldige start zal beleven. Het is niet toegestaan om alcoholische dranken te verkopen zonder vergunning.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Cremer Services BV, Power Plastics BV, en NWH Jobs.  
Commissie: Ted Langeveld, Huub Aanhane, Hans Janssen en Klaas van Nes.

10.00 uur Tonknuppelen voor dames op het terrein van Rivierduinen
Wij roepen alle dames van Noordwijkerhout op, om deze ochtend te komen knuppelen. Zoals altijd worden de tonnen in onze eigen werkplaats gemaakt en alle tonnen worden voorzien van het bij u allen geliefde poesje. Jullie worden tijdens dit evenement bijgestaan door het duo van Schooten & van Schooten. Dus dames neem al uw vriendinnen mee.
Bij vóórinschrijving betaalt u € 8,00, donateurs betalen € 4,00. Op het terrein inschrijven kan ook maar dan betaalt iedereen € 10,00.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Loonbedrijf Jansen en Duijndam BV.
Commissie: Hennie van Schooten en Jan van Schooten.

10.00 uur Spelochtend op de basisscholen
Kinderen gaan onder leiding van de docenten en vrijwilligers, rare, leuke  nostalgische en vele andere spelletjes spelen, die u bij goed weer kunt bekijken. Bij regenachting weer doen de scholen dit binnen en is er helaas geen ruimte om te komen kijken. Dus duimen voor een Oranjezonnetje. In de loop van de ochtend wordt een lekkere koude versnapering uitgedeeld. De docenten kunnen genieten van een oliebol die beschikbaar gesteld wordt door Gebakkraam Brouwer. Dit feestelijke gebeuren zou nog meer glans krijgen als jullie allemaal in het oranje gekleed of geschminkt zouden zijn. Voor de kinderen van de Honingraat is er het springkussen waarvan zij ook dit jaar weer kunnen genieten. Kinderen die speciaal onderwijs volgen buiten Noordwijkerhout krijgen een attentie, beschikbaar gesteld door Jos Augustinus Fruit en Kallenkoot/Nogatkraam  zodat ook zij niet worden vergeten. Indien uw kind hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met Liesbeth Vreeken, tel. 37 69 65 of stuur een e-mail met daarin de naam van uw kind, adres en leeftijd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Dit onderdeel is geadopteerd door: Harry en Carolus Janssen.
Commissie: Wally Rodenburg en Tonneke van Nobelen.

13.30 uur Tonknuppelen voor kinderen op het terrein van Rivierduinen
Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en niet bekend met het Noordwijkerhoutse fenomeen Tonknuppelen? Sluit je dan aan bij de ervaren knuppeljeugd, zodat we dit jaar voor vier banen kunnen gaan! Ervaring is helemaal niet noodzakelijk en zeker geen garantie tot succes om de kat uit de ton te knuppelen. Rust en geluk is vaak de sleutel tot het succes gebleken. Gooi jij de kat uit de ton dan win je de hoofdprijs en voor degene die ervóór of erná gooit, ligt ook een prijs te wachten. Er zijn meerdere tonnen, dus ook veel mooie prijzen. Kinderen van Noordwijkerhout, grijp je kans om een goed tonknuppelaar te worden!
Bij vóórinschrijving is het inschrijfgeld per deelnemer € 2,00 en betalen donateurs € 1,00. Bij inschrijving op het terrein betaalt iedereen € 3,00.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Gebakkraam Brouwer en Mevr. C. Hogervorst-Rotteveel.
Commissie: Wally Rodenburg, Tonneke van Nobelen en Patricia Hogervorst.

13.30 uur 67ste Ronde van Noordwijkerhout
Traditiegetrouw wordt op de woensdagmiddag van de kermis de wielerronde verreden en net als de voorgaande jaren zal het weer over de Steeg gaan. De start en finish bevinden zich op de Koninginneweg en het parcours loopt vervolgens over de Herenweg, de Dorpsstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer naar de start/finish.

Het programma voor de middag ziet er als volgt uit:
13.30 uur Jeugd Dikke Banden Race
Ben je tussen de 7 en 12 jaar en heb je zin in een fietswedstrijdje? Doe dan op woensdag 4 september met al je vriendjes en vriendinnetjes mee aan de Rabo Dikke Banden Race in Noordwijkerhout! Wat is de Dikke Banden Race? De Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes. Op een officieel parcours fiets je op je eigen fiets een aantal rondjes tegen kinderen die even oud zijn als jij. Je mag op alle fietsen deelnemen, behalve op een racefiets. Je fiets moet dus ‘Dikke Banden’ hebben.
Categorieën
1. Jongens en meisjes geboren in 2001 en 2002
2. Jongens en meisjes geboren in 2003 en 2004
3. Jongens en meisjes geboren in 2005 en 2006
Opgeven:  Wil jij meedoen? Meld je dan aan via www.rabobank.nl/bollenstreek. Starttijd: De start is om 13.30 uur maar zorg ervoor dat je er om 13.00 uur bent.
Je kunt je melden bij de inschrijftafel in de Beatrixstraat te Noordwijkerhout. Let op! Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je zelf geen helm hebt, dan kun je er een bij de inschrijftafel te leen vragen.

14.30 uur Elite / Beloften / Amateurs

Ook dit jaar rijden de amateurs van de hoogste categorieën weer hun rondjes door het dorp. Uiteraard zullen er ook weer een aantal plaatselijke en favorieten uit de streek meerijden. Door het snelle parcours zullen de renners er opnieuw een spektakel van maken. Er wordt gestreden om de Grote Prijs Heembouw.

16.30 uur Dikke Banden Wedstrijd

Het hoofdnummer van de middag. Er wordt bij de heren gestart in twee categorieën, de ‘jonkies’ en de renners boven de 40 jaar. Uiteraard zullen dames uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek ook hun krachten meten tijdens deze wedstrijd. Dit jaar kunnen de renners ook weer deelnemen als ploeg. Een ploeg moet minimaal uit vier renners bestaan en deze renners moeten in hetzelfde shirt rijden. Tijdens de uitreiking van de premies in de kantine van VVSB zal de sterkste ploeg worden gehuldigd. Bij de Dikke Banden Wedstrijd zal dit jaar gereden worden om de Floor Vink Bokaal. Deze eer heeft Floor Vink absoluut verdient, aangezien hij jarenlang nauw betrokken is geweest bij de organisatie van onze eigen klassieker. Daarnaast is hij een groot wielerliefhebber met op zijn palmares daden als: jeugddeelnemer aan de ronde, mede initiatiefnemer van het plaatselijk comité die Olympia’s tour drie keer naar Noordwijkerhout heeft gehaald en was hij ook bij de Ladies Classic betrokken. Kortom voldoende redenen om een Bokaal aan Floor Vink op te dragen!

Inschrijven Dikke Banden Wedstrijd
Net als vorig jaar is inschrijven alleen mogelijk tijdens de inschrijfavond bij Café van der Geest op zaterdag 31 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur. De Dikke Banden Wedstrijd wordt onder auspiciën gereden van de KNWU. Je kunt dus alleen meedoen als je een basislicentie hebt van de KNWU en deze kunt tonen bij de inschrijving. Heb je geen basislicentie, dan kun je deze kopen voor € 5,00. Je bent dan tijdens de wedstrijd verzekerd. Om de uitslag zo compleet mogelijk te maken rijden we dit jaar weer met transponders. Heb je een transponder, geef dit nummer dan door bij de inschrijving. We gebruiken de transponders van MyLabs. De transponders krijg je, indien je deze niet hebt, in bruikleen. Niet inleveren kost je € 100,00. Er kan niet meer op woensdagmiddag voor de wedstrijd ingeschreven worden. De commissie ziet uiteraard weer graag een groot deelnemersveld tijdens de Dikke Banden Wedstrijd, want het motto blijft: ‘deelnemen is belangrijker dan winnen'.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Looijestijn Tweewielerspecialist, Profile van Dam, Henk Zwaan Tweewielers, Rabobank Bollenstreek en Autobedrijf Kleverlaan.
Commissie: Harry Janssen, Jack Wijnands, Jan Nederstigt, Antoine Duivenvoorden,
Ted Langeveld en Kitty van Steijn.

14.00 uur Tonsjorren nabij de Witte Kerk
Arie de Winter Hei- en Fundatiewerken zal ook dit jaar weer zijn antieke heistelling in stelling brengen voor het Café Het Feest van Harry. Dé kans voor de dames en heren uit Noordwijkerhout om een zo zwaar mogelijk gewicht omhoog te sjorren. Een damesteam bestaat uit 5 deelneemsters. Een herenteam bestaat uit 4 deelnemers. We strijden om de titel ‘STERKSTE TONSJORTEAM van Noordwijkerhout’. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per team.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Café Het Feest van Harry, Installatiebedrijf K. van Nes en Arie de Winter en Zn Hei- en Fundatiewerken, NWH Jobs en Hooijmans Zonwering.
Commissie: Hennie van Schooten, Klaas van Nes en Hans Janssen.

19.30 uur Lampionnenoptocht en optreden Streetdancegroep van Nispen voor de kinderen van de basisscholen
Dit jaar zal wederom in de tuin van de Witte Kerk om 19.30 uur onze Van Nispen Streetdancegroep hun act opvoeren. Een heel jaar lang hebben deze 4 tot 15 jarige streetdance kids elke woensdagmiddag op hippe muziek getraind in het clubhuis van de Bronsgeest en willen jullie nu een spetterend optreden laten zien. Aansluitend na het optreden zullen we onder muzikale begeleiding de feestelijke lampionnenoptocht lopen vanaf de Witte Kerk (Dorpsringweg), Dorpsstraat, rechtsaf Herenweg, rechtsaf Julianastraat, linksaf Koninginneweg, linksaf Herenweg, linksaf Schoolstraat, linksaf Havenstraat, rechtsaf Koninginneweg, rechtsaf Van ’t Haaffstraat, rechtsaf Havendwarsstraat, rechtsaf Marktplein, linksaf Havenstraat om weer te eindigen bij de Witte Kerk. Donateurs kunnen op vertoon van hun donateurskaart ter plaatse GRATIS een lampion afhalen. Niet donateurs betalen € 1,00 per lampion of kunnen tegen de kleine vergoeding van € 5,00  per jaar donateur worden, zodat ook dit evenement in de toekomst kan blijven bestaan. Neem je ouders, oma’s en opa’s mee en maak er een groots verlichte optocht van.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Harry en Carolus Janssen en Meeuwenoord Vervoer BV.
Commissie: Wally Rodenburg, Patricia Hogervorst Tonneke van Nobelen en Jong Oranje.

Ook aan het einde van deze dag is het belangrijk de vlag weer binnen te halen. Berg hem vooral niet op want morgen wacht de laatste dag van onze Oranjefeesten.

Donderdag 5 september
Vandaag is het alweer de laatste dag van de feesten. Laten we met elkaar proberen hier een onvergetelijke dag van te maken. De beste start is dan natuurlijk het uitsteken van de vlag!

07.00 uur Viswedstrijd aan de Leidsevaart

HSV De Arnoud organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging een kermisviswedstrijd tijdens de Oranjefeesten in Noordwijkerhout. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk voor inwoners van Noordwijkerhout en leden van HSV De Arnoud. De wedstrijd wordt vervist aan de Leidsevaart nabij het Keukenhofbos. Aanvang van de wedstrijd is 8.00 uur en we vissen tot 11.00 uur. Vanaf 7.00 uur kan men loten voor de plaatsnummers. Er wordt gevist op gewicht; snoek en snoekbaars tellen niet mee. De inleg van deze wedstrijd is € 5,00 welke geheel ten goede komt aan de prijzen. Daarnaast is hengelsportzaak W. van der Niet bereid  gevonden om deze wedstrijd te sponsoren in de vorm van waardebonnen en bekers, welke na de wedstrijd aan de waterkant zullen worden uitgereikt. Voor deelname aan deze wedstrijd is het niet mogelijk om aan de waterkant in te schrijven. U kunt zich opgeven voor deze wedstrijd bij Theo Augustinus. Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (na 18.00 uur) 0252-375842 of bij de vóórinschrijving van de Oranjevereniging op zaterdag 31 augustus van 19.00 tot 20.00 uur in Café van der Geest waar, op vertoon van uw donateurkaart van de Oranjevereniging, de inschrijfkosten € 4,00 bedragen.
Dit onderdeel is geadopteerd door: W. van der Niet hengelsportartikelen.
Commissie: Jack Wijnands en Liesbeth Vreeken.

09.00 uur Vogelschieten aan de 's-Gravendamseweg
De schietsport is een leuke bezigheid en in ons dorp zetten wij met de kermis de traditie van het vogelschieten voort, want ieder jaar zijn er weer meer deelnemers aan dit evenement. Voor de Oranjevereniging een stimulans om door te gaan met het vogelschieten samen met Schietvereniging ‘De Duinschutters’. Vroeger werd dit gedaan met eigen wapens (vooral door stropers en jagers uit die tijd). De prijzen waren over het algemeen hazen , konijnen, fazanten enz, maar ook toen was het een hele eer om schutterskoning te zijn. Het vogelschieten wordt georganiseerd door de Oranjevereniging met behulp van de SV ‘De Duinschutters’, die zorgt voor de wapens, munitie, kaarten, begeleiders enz. om het vogelschieten op een verantwoorde en veilige manier te laten verlopen. De vogelschietwedstrijd wordt gehouden bij Fa. van der Slot Transport aan de ‘s-Gravendamseweg 63. Zowel de dames als de heren vanaf 16 jaar schieten op eigen, daarvoor bestemde banen, op houten vogels en kaarten. Het uiteindelijke doel is dat er een Schutterskoning en Schutterskoningin komt. Dit wordt bepaald door de behaalde punten van het vogel- en kaartschieten samen te voegen. De telling wordt verricht door een commissie bestaande uit leden van de Oranjevereniging en de Duinschutters. De telling is als volgt: 1ste vogel: vogel + kaartpunten, 2de vogel: is de geldvogel, 3de vogel: is leuke attentie. Gezien de enorme belangstelling van vorig jaar is er gelegenheid tot parkeren bij Gebr. Van der Slot ’s-Gravendamseweg 65, dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. De prijsuitreiking is na afloop bij SV ‘De Duinschutters’, Dijkzicht 4, waar onder een feestelijke stemming de Schutterskoning en Schutterskoningin bekend worden gemaakt en de bijbehorende bekers en prijzen uitgereikt worden, voor eenieder die een prijs heeft geschoten. De bekers zijn beschikbaar gesteld door Van der Slot Transport BV. Na afloop is er voor iedereen die geschoten heeft een rookworst beschikbaar. (Zelf afhalen aan de balie bij de schietvereniging.)
Het inschrijfgeld voor deze verzorgde ochtend is € 17,50. Donateurs en vóórinschrijvers, zowel op de schietvereniging als bij de algemene inschrijving bij Café van der Geest, betalen € 12,50. Wij verwachten u 5 september om 9.00 uur, om 9.15 uur starten wij met de wedstrijd. Er wordt geschoten tot 12.00 uur. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar het verenigingsgebouw van SV ‘De Duinschutters’
Dit onderdeel is geadopteerd door: Van der Slot Transport BV, Fa. Gebr. Hogervorst, Gebr. van Eeden, Van Dijk Rietdekkers, Herman Ruigrok Bloemen, H.L. Hogervorst BV, P.A. Neuteboom Loodgietersbedrijf, Aartman Assurantiën, Bakker Geluidstechniek, Menken Beheer BV en Installatiebedrijf K. van Nes.
Commissie: Klaas van Nes, Hennie van Schooten en Kitty van Steijn.                         

10.15 uur Klootgooien in Robijnstaete
Natuurlijk gaat dit feestje voor de ouderen onder ons ook dit jaar weer gewoon door. Dit jaar echter met een vernieuwde presentatie. Good-old Willem Janssen heeft zoals bekend vorig jaar afscheid genomen, weliswaar met pijn in ’t hart, maar toch. Wie de muzikale ondersteuning verzorgt blijft voor u nog even een vraag die pas op het laatste moment beantwoord gaat worden. U kunt dit evenement zeker niet missen, we zitten op het dak van de Munnekeweij. Deelname is mogelijk voor personen van 60+. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 1,00 per persoon. De prijsuitreiking vindt plaats in het Atrium.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Engel van Jan/KA Foundation.  
Commissie: Jan Nederstigt, Jan van Schooten, Mirjam van der Panne en ereleden van de Oranjevereniging.

11.00 uur Schatgraven aan de Schippersvaartweg
Het schatgraven was in 2012 wederom een succes en hierbij dagen wij de kids tussen 4 t/m 10 jaar oud weer uit om op zoek te gaan naar de vele verborgen schatten. Deze liggen bij de familie Warmenhoven aan de Schippersvaartweg 55 begraven. Het startsein om te mogen graven zal om 11.00 uur worden gegeven. Er is een veld voor de jongste en een veld voor de oudere schatgravers. Voor iedereen is er een prijs. Je mag natuurlijk alléén je handen gebruiken, dus niet met een schepje. Een gezellig gebeuren, waarbij vaders, moeders en andere 'grote' mensen leuke kiekjes kunnen nemen van hun hard gravende kroost. Ze mogen jammer genoeg niet meehelpen! Er staan ook dit jaar weer 2 hoofdprijzen en heel veel andere mooie prijzen voor jullie op de prijzentafel klaar! Lukt het niet om een schat op te graven, dan mag je na afloop grabbelen in de grabbelton. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Jan van Paridon Bloemen, Gebakkraam Brouwer en v.o.f. R. en A. Warmenhoven.
Commissie: Wally Rodenburg, Tonneke van Nobelen en Patricia Hogervorst.

11.30 uur Kermislunch met springkussens rond de Witte Kerk
Rond de Witte Kerk gaan de terrassen open en kunt u genieten van een heerlijke lunch. Ondertussen is er vermaak voor kinderen tot 12 jaar in de tuin van de Witte Kerk. Dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Het Wapen van Noordwijkerhout en Lunchroom Arthur.

13.00 uur Grand Prix motorcross van Noordwijkerhout
Net als vorig jaar kunnen we dit jaar weer gebruik maken van de locatie aan de Herenweg ter hoogte van nummer 430. Vorig jaar lag er een prachtig parcours met diverse bulten en schansen en dit jaar zullen we weer net zo’n mooie baan realiseren. Voor publiek is er een zeer beperkte ruimte om te parkeren dus kom op de fiets. Het crossterrein is voor het publiek goed te overzien. Er kan op het terrein vanaf 10.00 uur worden ingeschreven bij de jurywagen. Vanaf 11.30 uur starten de trainingsronden. Om 13.00 uur starten we met de eerste manche. Er wordt gestart in diverse klassen t.w. bromfietsklasse, 65cc grote en kleine wielen, 85cc grote en kleine wielen, MX1 en MX2. Natuurlijk ontbreekt de sportieve klasse, 'off the road', niet. Om deel te nemen aan de 'off the road' klasse moet u het kentekenbewijs van de motor kunnen overleggen. De deelnemers aan de bromfietsklasse en de 65-85 cc zullen, voor de veiligheid, een aangepast parcours rijden.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Hachmang Handelsonderneming, Benzinestation Formule 2 Nic de Groot BV, Versteeg Bandenservice, Duijndam BV, Loodgietersbedrijf W. Seijsener, Habo GWW en Van Dijk Strohandel & Diervoeders.
Commissie: Harry Janssen, Floor Vink, Antoine Duivenvoorden en Ted Langeveld.

13.30 uur Bingo-Time in Puyckendam
Voor de bingo gaat de zaal om 12.00 uur open. Om 13.30 uur gaan de eerste ballen rollen. Valse bingo’s worden niet toegestaan. De organisatie is in handen van OJA, Oud en Jong Actief. De Oranjevereniging zorgt voor een deel van de prijzen en een borreltje in de pauze.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Engel van Jan/KA Foundation.
Commissie: Liesbeth Vreeken en Mirjam van der Panne.

13.30 uur Palingtoernooi  op tennispark De Boekhorst
Tennisvereniging De Boekhorst organiseert op haar tennispark het supergezellige Palingtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het is een echt Noordwijkerhouts gebeuren, dus nodig een familielid, een goeie buur, een vriend of vriendin uit en doe mee aan dit sportieve evenement. Het is vooral de bedoeling dat een ieder een paar leuke wedstrijden speelt. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Er wordt uitsluitend gemixt en gedubbeld. Vanaf 13.00 uur is iedere tennissende inwoner van Noordwijkerhout van harte welkom en ontvangt bij aankomst een consumptiebon voor koffie met een overheerlijke oliebol. Om 13.30 uur beginnen de wedstrijden, waarbij aangegeven kan worden tegen wie men graag een keer zou willen spelen. Er wordt tot 17.00 uur gespeeld. Aansluitend het traditionele borreluurtje waarbij paling met brood geserveerd wordt (vervangende maaltijd is mogelijk). Kosten per persoon € 8,50 (maaltijd en spelen) c.q. € 3,00 (alleen spelen). Inschrijving bij aankomst op het tennispark.
Dit evenement wordt gesponsord door Heemskerk Makelaardij en Koelhuis v.d. Berg.
Commissie: Jan van Schooten.

16.00 uur Muziekfeest met ludiek spel in de Zeestraat ter hoogte van Café van der Geest.
Café van der Geest heeft een aantal muzikale artiesten uitgenodigd om van deze middag weer een bijzondere te maken. Tussen de optredens van deze artiesten kan iedereen meedoen aan een ludiek spel. Zeker is dat er dit jaar niet in de hoogte gewerkt wordt, als je nieuwsgierig bent geworden, kom dan vanaf 16.00 uur naar de Zeestraat en doe mee. Dit onderdeel wordt georganiseerd onder de volledige verantwoordelijkheid van Café van der Geest.

19.00 uur Prijsuitreiking kleurwedstrijd en advertentiepuzzel in restaurant Zegers
De prijswinnaars van de kleurwedstrijd worden door de Oranjevereniging uitgenodigd om samen met vader, moeder, broer(tjes) en/of zus(jes) hun prijs in ontvangst te komen nemen. Er zijn weer mooie prijzen te winnen in de diverse leeftijdscategorieën en natuurlijk is er limonade met wat lekkers. Tevens zullen de prijzen worden uitgereikt aan de prijswinnaars van de advertentiepuzzel. Alle winnaars worden persoonlijk uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen. Beide prijsuitreikingen vinden plaats inrestaurant Zegers aan de Herenweg.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Tonneke van Nobelen en Jack Wijnands.

20.00 uur Prijsuitreiking etalage-puzzelwedstrijd in restaurant Zegers
In restaurant Zegers aan de Herenweg worden, onder het genot van een kopje koffie, de gewonnen prijzen uitgereikt aan de winnaars die persoonlijk worden uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen. De prijzen zijn belangeloos aangeboden door de Noordwijkerhoutse winkeliers.
Commissie: Tonneke van Nobelen, Jan Nederstigt, Wally Rodenburg, Patricia Hogervorst en Ted Langeveld.

22.00 uur Groot vuurwerk op het VVSB terrein
Het traditionele vuurwerk is zoals alle jaren de afsluiting van de jaarlijkse Oranjefeesten. De Oranjevereniging dankt VVSB en hun vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van een deel van het terrein en voor het opruimen van eventuele restanten van het vuurwerk. De toeschouwers worden dringend verzocht achter de hekken van het handbalveld te blijven. Er vindt een strenge controle plaats en de afstekers van het vuurwerk kunnen worden beboet indien niet aan de voorwaarden, zoals afstand van de toeschouwers, wordt voldaan. Voor huisdieren is het beter rond 22.00 uur binnen te blijven.
Dit onderdeel is geadopteerd door: 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Liesbeth Vreeken en Jan van Schooten.

Voor de laatste maal dient u vóór zonsondergang het nationaal symbool, de rood-wit-blauwe vlag binnen te halen. Bedankt dat u met het uitsteken van de vlag hebt meegeholpen Noordwijkerhout drie dagen lang een feestelijk aanzicht te geven! www.ovnwh.nl