Datum: 17-10-2021 - 01:58
08
aug
'13

Ex-partner Noordwijkerhoutse vrijgesproken van bedreiging en mishandeling.

“ Ik aarzel of het allemaal wel zo is gebeurd.” De politierechter in Den Haag raakte er gisteren niet van overtuigd dat de ex-partner van een vrouw uit Noordwijkerhout haar echt met de dood heeft bedreigd. Ook twijfelde de rechter aan haar beschuldiging dat hij hun dochtertje...

mishandeld zou hebben. Aan het einde van de strafzitting werd de 33 jarige man uit Nieuw-Vennep vrijgesproken.

Volgens de vrouw uit Noordwijkerhout had haar ex-partner vorig jaar juni, tijdens een woordenwisseling in haar woning, met de hand een snijdende beweging langs zijn keel gemaakt. “Als jij zo doorgaat….”, zou hij daarbij dreigend hebben gezegd. Haar broer had in een getuigenverklaring bij de politie haar verhaal bevestigd.

Het incident was voor de vrouw aanleiding om bij de politie ook aangifte te doen van geweld van de ex-partner tegen hun dochtertje. Hij zou het destijds vijfjarig kind tijdens een bezoek tegen het hoofd hebben geslagen. Een andere keer, tijdens een etentje, zou hij haar hardhandig in de schouder gegrepen hebben, waarbij ze het uitschreeuwde van de pijn. Deze beschuldiging werd bevestigd door de moeder van de vrouw uit Noordwijkerhout.

De rechter las gisteren tijdens de strafzitting een schriftelijke verklaring van de vrouw voor, waarin ze zei genoeg te hebben van het ‘gewelddadig gedrag’ van haar ex-partner. De man hield tijdens de zitting vol dat haar beschuldigingen uit de lucht gegrepen zijn. “Ik zit hier echt niet te jokken”, zei de ex-partner tegen de rechter. Volgens zijn advocaat zijn de man en vrouw verwikkeld in een bittere strijd om de omgangsregeling met hun kind. Zij zou de aangiften tegen de ex-partner gedaan hebben om daarin haar zin te krijgen.

Ook de officier van justitie was er niet van overtuigd dat het verhaal van de Noordwijkerhoutse helemaal klopte. “Misschien hebben andere motieven een rol gespeeld bij de aangiften”, zei de aanklaagster, verwijzend naar de problemen met de omgangsregeling. De officier meende daarom dat de ex-partner vrijgesproken moest worden. De rechter nam dat standpunt over.
Bron: Leidsch Dagblad