Datum: 06-12-2022 - 15:06
02
aug
'13

Veroorzaker ernstig ongeval Gooweg blijft achter de tralies.

De man die in maart 2012 op de Gooweg onder invloed van alcohol zeer gevaarlijk en te hard reed, kreeg in september vorig jaar een gevangenisstraf opgelegd van drie jaar. Zijn advocaat vroeg in hoger beroep schorsing aan van de celstraf, vooral omdat volgens hem in de uitspraak...

ten onrechte van poging tot doodslag is uitgegaan. Het gerechtshof honoreerde het verzoek niet, zodat de 38-jarige Radoslaw K. in gevangenschap het vervolg van zijn zaak moet afwachten. Het hoger beroep van de man kon niet worden afgerond doordat één van de getuigen, de vrouw die naast hem zat in de auto, niet kwam opdagen. Zij legde wel al eerder een uitermate belastende verklaring tegen de man af en dus lijkt de kans dat de getuigenis van de vrouw tot een ander inzicht en een lagere celstraf leidt niet groot. Bron: Leidsch Dagblad.

Nieuwsbericht: Zeer ernstig ongeval op de Gooweg.

Een 37-jarige Pool wordt ervan verdacht dat hij op 5 maart 2012 in Noordwijk onder invloed van alcohol zeer gevaarlijk en veel te hard tussen Noordwijk en Noordwijkerhout heeft gereden. Hierbij reed hij op een haar na een vrouw aan op het Kloosterplein in Noordwijk. De vrouw wilde oversteken toen zij een auto aan zag komen racen vanuit de richting van de Bronkorststraat. Zij hoorde de motor brullen en de auto met grote snelheid op haar afkomen. De vrouw sprong naar achteren en wist hiermee te voorkomen dat ze werd aangereden. De dollemansrit eindigde in een frontale botsing tegen een tegenligger op de Gooweg in Noordwijk. De twee inzittenden van de auto waar de verdachte tegenaan reed, raakten gewond.

 

Volgens getuigen maakte de bestuurder voorafgaand aan de frontale botsing heftige stuurbewegingen naar rechts en naar links en reed hij zeer hard. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte ongeveer honderd kilometer per uur reed op het moment van de aanrijding. In de minuten voorafgaand aan de aanrijding, reed de verdachte voor de rotonde bij een scherpe bocht bij de Texaco ook nog bijna een fietser aan.